Zvezda pobedila Rad na Vračaru

Zvezda je pobedila golom Milijaša u 10. minutu iz slobodnog udarca.

Crveno-beli su posle sedme prvenstvene pobede drugi na tabeli sa 23 boda i imaju jedan bod manje od vodećeg Partizana, dok je Rad ostao na pretposlednjem, 15. mestu sa 10 bodova.

Zvezda je od početka utakmice uspostavila inicijativu, a posle prve ozbiljnije šanse je povela. Milijaš je sa oko 18 metara iz slobodnog udarca postigao gol, a prethodno je pred šesnaestercem oboren Abiola Dauda.

Crveno-beli su nakon toga imali inicijativu, a prvu priliku Rad je imao u 18. minutu, kada je Uroš Đurđević, iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

Ekipe nisu napravile mnogo pravih prilika za gol, a do kraja poluvremena, u 43. minutu Rad je zapretio posle prodora Đurđevića po levoj strani, kada je dodao do Pavlovića, ali ovaj nije uspeo dobro da zahvati loptu.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Milijaš, ali je šutirao pored stative iz slobodnog udarca. U 58. minutu Zvezda je mogla da duplira vođstvo, ali je golman Rada Filip Kljajić odbranio penal Draganu Mrđi, vrhovima prstiju izbio je loptu u korner. Prethodno, Mrđu je u šesnaestercu pred golom Rada srušio Nikola Raspopović.

Posle dosuđenog penala bilo je nesporazuma među igračima Zvezde, pošto su lopti prišli Milijaš, Miloš Ninković i Nikola Mijailović, ali je Mrđa tražio da on šutira.

Igrači su u nastavku utakmice bili nervozni, zbog oštrih startova dobijali su žute kartone.

Veliku priliku Rad je propustio u 74. minutu, kada je Miloš Stanojević na ivici šesnaesterca pronašao Nemanju Mihajlovića, ali je ovaj šutirao za malo pored stative.

Do kraja utakmice Zvezda je pokušavala preko Luke Milunovića i Vukana Savićevića, ali oni nisu bili precizni.

Pogledajte još