SAD: Nastavnica katoličke škole optužena za silovanje učenika

Ona je optužena za silovanje nakon što je imala seksualne odnose sa 14-godišnjim učenikom Srednje škole “Nadbiskupa Stepinca” u Vajt Plejnsu, gde je predavala veronauku u školskoj 2012-2013. godini, javila je televizija “Njuz 12” iz Velčestera.

Amanda se preselila u Kaliforniju nakon što je u junu dala otkaz u školi i nakon što je, kako se navodi, imala seks sa dotičnim dečakom u svojoj kući u Istčesteru u junu i julu po završetku školske godine.

Roditelji žrtve su je prijavili policiji čim su saznali za vezu sina i nastavnice. Istražitelji su na mobipnom telefonu učenika pronašli fotografije i video-snimke sastanaka tinejdžera i nastavnice.

Iako se navodno silovanje dogodilo tokom leta, zvaničnici škole su za to saznali tek nedavno.

“Duboko smo zabrinuti za pitanja koja se tiču bezbednosti naših učenika, koja za nas imaju najviši prioritet. Škola će nastaviti punu saradnju sa policijom u vezi sa ovim pitanjem”, kaže se u saopštenju Džefa Tomsona, portparola “Nadbiskupa Stepinca”.

Ajlsova se prošle sedmice vratila u Njujork iz Kalifornije i sama predala policiji, javlja televizija “En-Bi-Si Njujork”. Puštena je da se brani sa slobode uz kauciju od 25.000 dolara. Na predsudskom ročištu izjasnila se da nije kriva, a suđenje se nastavlja u decembru.

Izvor: Blic

Pogledajte još