Dragan Jovanović: Pišem himnu za Novaka Đokovića! (VIDEO)

Više volim da pokažem nego da pričam. Ali znam da bend vežba po četiri sata dnevno, kaže Dragan Jovanović za „Blic“.

Dragan - Gagi Jovanović sabraće svoje muzičko iskustvo na, kako kaže, koncertu u Sava centru. Njegovi saradnici nastup uporno nazivaju predstavom. Posle „Kuguarsa“ i „The Nesvrstansa“, pitamo ga ko je di-džej Dži.

- Di-džej Dži je jedna zanimljiva pojava koja je u svom podrumu našla jedan stari džuboks i shvatila da joj se to dopalo. Odlučila je da pozove Džibere, koji su mu pomogli da to iznese na scenu Sava centra.

Kao majstor improvizacije, Gagi priznaje da ni sam ne zna šta će se dešavati na sceni. Oni koji su upoznati sa „Čikaškim perverzijama“, „Smešnom stranom muzike“ i ostalim Jovanovićevim predstavama mogu samo da naslute šta ih čeka.

- To je zapravo koncert, ali u fazonu koji ja gajim i koji sadrži neke pozorišne stvari u sebi s posebnom pričom. Bend čine sjajni muzičari... Imamo čak i jednu “mečku” (bas) da bi i kafanske pesme mogle da se odsviraju.

Kaže da će pevati i pesme iz serije „Moj rođak sa sela“, one prave kafanske. Ipak, glumac dodaje da je sa kafanama završio.

- Desio se jedan prevrat u mom životu. Ne pijem alkoholna pića i u kafani ne znam šta bih tražio, Eto, ona i ja smo se razišli, mnoga dela su mi ostala u njoj, ali zahvalan sam joj večno. Ona će uvek biti u mom srcu i mnogo će mi značiti.

Slična je priča i sa fudbalom. Kao mlad, Jovanović je bio aktivan fudbaler, ali ga je život poveo u drugom pravcu.

- Ne mogu reći da mi nije žao što sam prestao da se bavim fudbalom, jer se sportom bavim celog života. Još sanjam huk sa „Marakane“, koji, nažalost, danas nije ono što je bio. Nekada sam znao imena svih fudbalera, ali sada ne verujem da bih mogao da kažem ime jednog mladog igrača. Ipak, otkrio sam tenis i sada me on ispunjava.

A kako je nekada sa „Kuguarsima“ napisao himnu za Deju Savićevića, izgleda da će sličnu stvar uraditi i za Novaka Đokovića.

- Postoji ideja o pesmi za Novaka Đokovića slična kao za Deju. Mislim da postoji mogućnost da je čujete na koncertu u Sava centru. Da se ogradim, ponavljam, nisam obećao, ali... Možda, možda... - zagonetno kroz osmeh priča nam glumac.

Ipak, pored pozorišta i sporta, glumac je ipak najopušteniji kada je okružen svojom porodicom, suprugom Brankom i ćerkom Anđelom, koje su takođe glumice.

- Napravio sam neki sinopsis za nas troje. Nekada je postajala mnogo lepa radio-emisija o porodici Jovanović. Nešto slično sam i ja planirao. Branka i ja smo u mnogim filmovima glumili zajedno. Na primer, dok smo radili „Sveto mesto“, Branka i ja smo bili, kako bi se to reklo, tajno u vezi, pa niko u ekipi nije znao da su pop i veštica u stvari zajedno.

I ćerka Anđela je već igrala sa njim, prvo u seriji „Moj rođak sa sela“, a trenutno je angažovana u predstavi „Dobrodošli u Srbiju“. Ipak, on joj ne deli profesionalne savete.

- Kada smo radili „Rođaka“, sa Anđelom sam se samo pojavljivao u kadru, i to je to. Drugačije je kada je tu reditelj, tada on drži sve konce u rukama. Inače, ne delim joj profesionalne savete, jer ona ima više talenta nego Branka i ja zajedno. Dugo sam se pitao zašto me rođena ćerka ne zove na svoje ispite i zašto ne razgovara sa mnom o glumi, a onda sam skopčao... Kada je bila mala, sa sestrama je pravila jednu predstavu za porodicu. Bile su koncentrisane 20 minuta, a posle su počele da se smejulje. Tada sam joj rekao: “Sledeći put me zovi kad budeš pripremljena.“ Naljutila se i više me nikada nije pozvala.

Blic

Pogledajte još