Darko Rundek potpisuje knjigu u Beogradu

Poštovaoci Darka Rundeka imaće priliku da na licu mesta kupe knjigu koju je izdao zagrebački Menart, na 172 stranice, od toga 32 sa fotografijama.

Perković i Rundek odlučili su se za dopisivanje, a ne klasične intervjue ili pisanje klasične biografije velikog muzičara. Dopisivanje im je, kako se navodi u saopštenju, omogućilo da "neometano dođu do serije intimnih, poetskih zapisa u prvom licu koji će vam bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtati čoveka i njegovo vreme".

Pored toga, prisutni su i glasovi Rundekovih saradnika, savremenika, saputnika (Isabel, Dušan Duco Vranić, Lazar Stojanović, Vedran Peternel, Dragan Kremer, Pavlica Bajsić, Mojca Piškor...), dokumenti, sećanja i neke priče čiji likovi možda i nemaju direktnu vezu sa Rundekom, ali stižu sa istog izvora.

"Kada je iz Menarta došla ideja da objave moju biografiju, pošto sam hvala Bogu jos živ i aktivan i nadam se da moj opus nije još zaokružen, odmah sam pomislio na Antu Perkovića. Antinu knjigu 'Sedma republika' sam s uživanjem pročitao. On je jedan od rijetkih ljudi koji znaju pisati o muzici 'iznutra'. Sviđa mi se kako piše, kako mu elegantno teče rečenica i kako su mu svježe asocijacije. Njegov mi je senzibilitet blizak. Povremeno mi je mailom slao pitanja, a ja sam odgovarao na način za koji sam se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su moji odgovori završili u knjizi pa ona ima i autobiografskih elemenata", objašnjava Rundek.

Pogledajte još