Bivši direktor za kafanske cehove potrošio 60.000 evra

Izvinjavamo se Nebojši Stojanoviću, zameniku direktora Javnog preduzeca "Gradsko stambeno" čiju smo sliku greškom prethodno objavili.

Ništa nije potrošeno bez znanja organa upravljanja: Nebojša Stojanović

Za rasipničko ponašanje optužuje ga novo rukovodstvo, a zvanične podatke o troškovima za reprezentaciju u proteklih pet godina, koje je obelodanio nedeljnik “Vranjske”, potpisao je kadar SNS Darko Janković koji je umesto Stojanovića nedavno seo u direktorsku fotelju. Bivši direktor Stojanović ostavio je banjskom javnom sektoru u amanet i dug za reprezentaciju od 716.000 dinara.

Lokalni mediji preneli su da je pre deset godina Uprava Banje za reprezentaciju potrošila 77.000 dinara. Reprezentacija je 2005. godine odnela rekordnih 200.000 dinara. Tri godine kasnije u fotelju je kao kadar Nove Srbije seo Nebojša Stojanović koji je napustio vranjski DS koji je kao šef odborničlke grupe predstavljao u lokalnom parlamentu. Preduzeće je 2008. godine za reprezentaciju platilo 230.000 dinara. Izdaci za kafanske i druge usluge iz godine u godinu rapidno su rasli, da bi 2011. godine izneli zabrinjavajućih 1,3 miliona dinara.

"Ništa nije potrošeno bez znanja i odobrenja organa upravljanja. U troškove spadaju i različita sponzorstva. Preduzeće je imalo izdatke zbog organizovanja tradicionalne kulturno-turističke manifestacije “Dani karanfila”, prvomajskih turnira u malom fudbalu, proslava Dana žena. Imali smo izdatke zbog dolaska stranih investitora i ambasadora. Ovde se radi o virtuelnim parama koje su “Simpo” i „Železnice Srbije“ dugovale Upravi Banje. Mnogo toga nije plaćeno iz budžeta već brojnim kompenzacijama. Odgovorno tvrdim da nije bilo rasipništva i bahanalija za kafanskim stolovima. Uostalom, niko ne pominje podatak da je Uprava Banje u proteklih pet godina ostvarila najbolje poslovne rezultate"
, kaže Stojanović.

Nebojši Stojanoviću istekao je direktorski mandat, ali ga rukovodstvo vranjskog SNS nije podržalo kada je ponovo naumio da postane direktor. Odlazak Stojanovića sa mesta direktora mnogi članovi SNS i drugih stranaka u Vranjskoj Banji proslavili su uz trubače.


Blic

Pogledajte još