LDP: Mesto nam je u gradskoj vlasti, ne dugujemo ništa DS

“Besmisleno je da se sa nama obračunavaju zaklanjanjem iza netačnih interpretacija Ustava. Niti LDP šta duguje DS-u, niti oseća potrebu da se sa njima sukobljava i time uvlači sebe i dobronamerne građane Beograda i birače u tu kaljugu koju pokušavaju da stvore”, poručio je u pisanoj izjavi Tanjugu potpredsednik LDP Bojan Đurić.

Aludirajući na optužbe demokrata povodom eventualnog učešća liberala u privremenoj gradskoj vlasti Beograda, Đurić navodi da je sasvim normalno da LDP bude u gradskoj vlasti, jer su, kako kaže, u međuvremenu opšteprihvaćene političke ideje i stavovi te stranke izneti na izborima 2012.

“To je naš argument i tražimo od Vlade da što pre omogući normalno funkcionisanje Beograda kroz predlog za formiranje veća. Želimo da sprovodimo svoju politiku koja je pobedila”, naveo je Đurić.

Nažalost, dodao je, DS je izabrala da njena politika bude obračun sa LDP i surevnjivost, a “argument netačna interpretacija mrtvog Ustava, simbola neuspešne i pogrešne politike koju su godinama vodili i koja je i uzrok poraza koji su doživeli”.

Đurić podseća i da je LDP uvek imala korektan odnos prema DS-u, da je podržala tu stranku u svakom trenutku kada je bila ugrožena, da je trpela zbog tolerisanja mnogih političkih grešaka demokrata, a da je istovremeno bila odgovornija prema toj stranci i njenim biračima nego što su bili oni koji je vode.

LDP zato kao sasvim besmislenu provokaciju ocenjuje pakost i spremnost na obračun, koje bez razloga pokazuje deo Demokratske stranke.

“Ne želimo u tome da učestvujemo zato što znamo da tako ne misli većina ljudi koja je nekad za tu stranku glasala”, naveo je Đurić.

On je podsetio da je pre dve nedelje na sastanku sa predstavnicima Demokratske stranke vrh LDP-a jasno i javno rekao da želi da bude u privremenom veću Beograda, da smatra da je to u interesu svih, da to znači smirivanje tenzija i da Beograd ne može da preživi zimu, ako je politika u njemu svedena na ratno poprište smenjenih i onih koji su ih smenili.

“To mislimo i danas”, ponovio je Đurić i dodao da ta stranka traži od Vlade da što pre omogući normalno funkcionisanje Beograda kroz predlog za formiranje veća, a činjenica da su ključne tačke politike LDP opšteprihvaćene u srpskoj politici za LDP je motiv da politiku više ne gledaju sa strane, nego da je aktivno vode kroz institucije.

To je ujedno i poruka LDP-a Vladi Srbije i javnosti, ali ne i liderima Demokratske stranke, koju, kako je rekao Đurić, pretvaraju u partiju “ustavobranitelja”, koja u paragrafima, kao Koštunica nekad, pokušava da nađe opravdanje za statiranje na političkoj sceni.


Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.