Lejdi Gaga promovisala album "Artpop" (FOTO)

Odevena u belo, sa belom perikom, Lejdi Gaga je sinoć izvela nekoliko pesama sa novog albuma koji je "lansirala" u saradnji sa američkim umetnikom Džefom Kunsom.

Publiku su činili obožavaoci u mrežastim čarapama, muškarci sa karminom i u šljokicama, devojke u stileto cipelama, pripadnici gej populacije, stariji muškarci u kiltovima i jedna baka, piše AFP.

"Artpop" je povratak u žižu javnosti 27-godišnje Stefani Ðermanote, poznate kao Lejdi Gaga, koja je zbog operacije kuka bila prinuđena da smanji svoje nastupe.

Na novom albumu, Gaga je sarađivala sa nekoliko svetski poznatih savremenih umetnika, uključujući Kunsa, koji ju je za omot albuma predstavio kao Botičelijevu Veneru.

"Želim da 11.11. bude dan kada ćemo otvoriti naše umove i projektovati novu budućnost u komunikacijama, tehnologiji, vizuelnoj umetnosti", rekla je Lejdi Gaga, obučena u avijatičarsko odelo, na konferenciji za novinare uoči žurke povodom početka prodaje albuma koji je na tragu uspešnog debi albuma "The Fame".

"Mislim da ako imate glas koji se čuje u svetu i ako ste javna ličnost, imate potencijal da pokrenete revoluciju, a ja smatram da je to i vaša dužnost", rekla je ona.

Kritičari su prilično mlako primili album, a neki od fanova napustili su nastup pre kraja. Kako prenosi francuska agencija, Gaga će sada morati da se pomuči da ponovo dobije titulu "kraljice popa" budući da ju je Keti Peri nadmašila kao najpraćenija osoba na Tviteru, a Majli Sajrus sve češće puni novine svojim ispadima.

(old_image)
(old_image)
Slike: Evan Agostini/Invision/AP
Izvor: pressonline.rs

Pogledajte još