BOLNIČARKA SA REANIMACIJE: Metak koji je ubio Kenedija je nestao

Filis Hol (78), medicinska sestra iz Dalasa koja je učestvovala u reanimaciji Džona F. Kenedija, kad je nakon atentata 22. novembra 1963. dovezen u bolnicu, tvrdi da je u operacionoj sali primetila misteriozni metak u glavi nekadašnjeg američkog predsednika.

Mlada medicinska sestra, tada dvadesetosmogodišnjakinja, sasvim slučajno se našla među medicinskim osobljem koje je pokušavalo da spase Kenedija. Prilikom posete svojoj koleginici zatekla se na odeljenju na kome inače nije radila, u trenutku kada je predsednikov tim panično uleteo u bolnicu. Tom prilikom je jedan od agenata doslovno uvukao Hol u operacionu salu.

Držeći u svojim rukama mecima ranjenu predsednikovu glavu, Hol je u predelu između uha i ramena ugledala još jedan metak. Iako mlada, imala je za sobom šest godina iskustva u radu s ranama nastalim kao posledica oružanih sukoba, pa je utoliko pre mogla da primeti neuobičajenosti.

Naime, metak koji je videla nije bio sličan nijednom s kojim se do tada susretala, a sasvim sigurno je bio drugačiji od ostalih koje su izvadili iz Kenedijeve glave i priložili kao dokazni materijal. Za razliku od njih, ovaj misteriozni metak je jednostavno nestao nakon što su ga izvadili i više nikada nije viđen, niti je pomenut u daljim istraživanjima.

(old_image)
Foto: prntscr Youtube

Nakon 43 minuta borbe za Kenedijev život, zvanično je proglašena smrt. Sada, 50 godina kasnije, gospođa Hol i dalje sumnja u regularnost dokaza koji ukazuju na način na koji je predsednik ubijen i sasvim sigurno je da veruje u veliku teoriju zavere.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još