Belgrade Wine & Dine Festival: Šta kaže Wikipedia šta je to festival?

Festival je naziv koji u najširem smislu označava javnu svečanost ili seriju svečanosti koja se redovno održava u nekom gradu ili lokaciji, posvećena određenom aspektu života. U prošlosti su festivali bili pretežno verskog karaktera, odnosno posvećeni određenom božanstvu. Toliko od Wikipedije…

Tako je Belgrade Wine & Dine festival nastao iz dva urbana koncepta: Mixer design food i Wine Jam. Integracijom ova dva dešavanja došlo je do nastanka festivala koji će sigurno okupiti regionalno najzanimljivije izlagače. Pored izlagača koji će posetiocima ponuditi da probaju najbolje iz njihove ponude, ovaj festival će obeležiti i brojne gastro radionice na kojima možete očekivati - neočekivano. Japanski sushi & domaće Tamjanike, Thai kuhinju uz domaća rosé vina, razotkrivanje mitova o italijanskoj kuhinji, čarolije sa kafom, dva regionalna superstara kuhinje koja će spremati hranu samo za vas, kao I specijalitete iz kuhinje jednog od srpskih masterchefova.

Wine Jam je već pokazao da je koncept približavanja novih konzumenata vinu ono što je budćnost konzumacije vina I upravo sada je trenutak da vinare koji su završili svoj težak rad u vinogradu okupimo sa konzumentima u jednom neformalnom druženju kako bi se svi dobro zabavili i uživali u onom što svi volimo i poštujemo, a to su vino i hrana.

Mikser House je srce urbanog grada u Savamali, pa je bilo logično da se u ovom jedinstvenom multifunkcionalnom prostoru održi ovaj festival.

Ovo je jedan od onih revijalnih festivala, bez proglašenja pobednika, bez uštogljenog protokola, formalnih toaleta, blaziranih voditelja… Festival posvećen posetiocima! To je jedini smisao i ideja.

Neki novi vinski svet, bez predrasuda, bez praznih priča o tome šta je najbolje, najskuplje I šta god još naj… Samo relaksirano uživanje uz vino koje su doneli brojni vinari iz regiona, da bi se družili sa konzumentima. Mnogi od njih su nosioci nacionalnih i internacionalnih priznanja, ali ima i onih koji tek polako, ali sigurno osvajaju simpatije konzumenata. Sve u cilju zbližavanja i razmene dobre energije, jer, kao što smo već utvrdili na svim dosadašnjim Wine Jam eventima, vino je katalizator medjuljudskih odnosa! Pa onda neka i ostane tako…

Mixer House, Karadjordjeva 46, Beograd, subota 16 i nedelja 17. Novembar, Belgrade Wine & Dine festival.

Pogledajte još