Đaci u Čačku žele da nose školske uniforme kako bi smanjili socijalne razlike

Nameru đaka odeljenja IV/4 podržali su Školski odbor i Savet roditelja, a ukoliko sve procedure budu ispoštovane, učenici bi već 1. decembra trebalo da počnu da dolaze u radnoj odeći u školu.

Đaci smatraju da će nošenje kecelja i bluza umanjiti socijalne razlike, povećati svest o disciplini, odnosno boljem vladanju i ponašanju u školi.

Prema rečima direktora Medicinske škole, Milorada Blagojevića na školi je da raspiše javne nabavke do kraja sedmice pa će se uskoro znati ko je najpovoljniji ponuđač "radne odeće".

"Na školi je da napravi dogovor sa ponuđačem kako bi roditelji platili odeću na rate. Primarna nam je, takođe, bezbednost učenika, budući da smo svedoci svakodnevnog nasilja u školama, jer će na ovaj način profesori razlikovati đake od ostale dece koja bi, eventualno, mogla da uđu u dvorište i naprave neki problem uprkos kamerama koje postoje", naveo je on u izjavi, podsetivši da se u najboljim evropskim obrazovnim ustanovama nosi radna odeća.

Blagojević je naglasio da će svi učenici Medicinske škole nositi uniformu.

Inače, u Čačku uniformu nose samo učenici jednog odeljenja osnovne škole "Dragiša Mišović", a odluku da dolaze u radnom odelu doneli su samoinicijativno.

Izvor: 24sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.