Šta to jednu ženu čini damom, a drugu ne ?!

ŠTA IMA PRAVA DAMA

Nežne ruke

Ruke negujte kontinuirano. Posle svakog pranja ih mažite, a jednom sedmično napravite piling ruku i stavite pakOVanje. Nokte namažite makar bezbojnim lakom.

Zdrava kosa

Kosa pre svega mora biti čista, a potom i negovana. Dakle, redovno šišanje je obavezno jer su procvetali krajevi nedopustivi. Ako se bojite radite to kvalitetnim bojama za kosu!

Divan ten

Ne postoji situacija u kojoj možete dopustiti sebi da ne očistite lice i ujutro i naveče. Jednom sedmično radite piling, a ako možete, posećujte redovno kozmetičara. Bolje je odustati od krpica nego od lepe kože.

Zdravi zubi

Da ne biste imali neugodan zadah iz usta, morate prati zube posle svakog obroka, s tim da ih prethodno očistite zubnim koncem. Posete zubaru se podrazumevaju.

Uvek je čista

Ako pretendirate na titulu dame, morate se tuširati svakog dana, pa i dva puta. Odeća mora biti savršeno čista i ispeglana, a rublje lepo, kvalitetno i nikako rasparano.Parfem ne moderan, već onaj koji liči na vas.

Zna da se šminka

Svečana šminka je za veče, decentna je za dan – toga se drže dame. Boje koje nameće trend ne dolaze u obzir ako vam ne pristaju. I još nešto – nikad ne popravljajte šminku na javnom mestu.

(old_image)

ŠTA NEMA PRAVA DAMA

Silikone

Na ženi od stila nema ničeg vveštačkog i preteranog, a to silikoni svakako jesu. Zato ne budite leni i čvrstoću grudi održavajte vežbama i pravilnom negom. Veličina nije bitna, bitno je kako ih nosite.

Nema izrastak

Nikada ne dopustite sebi izrastak. Taj detalj šalje poruku da ste leni, neuredni i da ne brinete o sebi. A ko ne brine za sebe, ne brine ni za drugog. Ako se bojite, radite to redovno!

Nema brkove

Redovno uklanjanje suvišnih dlačica s lica i tela je imperativ, a posebno s nausnica. Brkovi su rezervisani za muškarce! Ako ih imate, depilirajte ih obavezno i ​​zapamtite da se oni najviše vide kad stavite puder.

Nema tetovaže

Danas vrlo popularne tetovaže i piercing deluju egzotično, ali tako nešto priliči samo mladima. Treba, međutim, misliti unapred. Sad ste možda mladi, ali mladost nije večna. Doći će dan kad će vaš tatoo izgledati vulgarno.

Diskretno se kiti

Nakit ne sme biti krupan i upadljiv jer dame nose samo sofisticirane komade. Naravno, prava, bižuterija ne dolazi u obzir. Ako nije dragulj, bolje da ga nema.

Nema poderane čarape

Čarape moraju savršeno prijanjati uz nogu, a ne sme biti zakačena nijedna petlja. Rezervni par vam uvek mora biti pri ruci. Zaboravite na improvizacije tipa “Zaustaviću očicu lakom za nokte”.

Izvor: fenserka.com/ Ženski kutak

Pogledajte još