Misterija piva (4. deo)

Sedeli smo u kolima, ja zabrinut zbog spoznaje, a Baki veseo zbog svoje predostrožnosti.

- Eto, vidiš da je ipak bolje biti Fantom nego kao partizan, goloruk i golog lica jurišati na neprijateljske kamere!

- Ne zajebavaj, nego vozi. Nije mi ni do čega. Baš glup način za započinjanje vikenda – industrijska špijunaža i zameranje velikoj zloj mašineriji.

Ostalo je samo da se nadam da me zla korporacija neće identifikovati.

Naravno, moje nade bile su jalove. Samo tri dana nakon naše male ekspedicije, u ponedeljak ujutru, dok sam sedeo u kancelariji i sređivao neke ugovore, primio sam e-mail sledeće sadržine:

Poštovani,

znamo šta ste radili pretpretprošle večeri.

Javite nam se na broj koji će vam stići u posebnoj poruci, koja će se sama obrisati nakon 10 sekundi. Ova poruka obri...

Nisam uspeo da pročitam sve, jer se poruka samoobrisala.

Minut kasnije, stigla mi je i najavljena poruka sa brojem telefona. Otvorio sam je, ali baš u tom trenutku zazvonio mi je mobilni telefon. Javio sam se i mehanički odgovorio na neko glupo pitanje nekog saradnika, istovremeno pokušavajući da upamtim komplikovani broj iz mejla. Nažalost, i ta poruka se obrisala, a da nisam uspeo da je pročitam celu. E, sad sam već u nevolji, pomislio sam. Osim što znaju ko sam i znaju da ja znam, sad još misle i da se junačim i da neću da im se javim. Nedostajalo mi je samo još par minuta da počnem da paničim, međutim, stigao je još jedan mejl.

Poštovani,

znamo šta ste radili pretpretprošle večeri, a znamo i da vi znate to što znate.

Upozoravamo vas, ovo nije situacija za junačenje. Javite nam se na broj...

i saslušajte našu ponudu koju nećete moći da odbijete.

Srdačno,

Zla Korporacija

Srećom, ovog puta uspeo sam da upamtim broj. Odmah sam ga i pozvao, da mi se ne bi izbrisao i iz memorije, kao što je iščezao i sa ekrana. Kako li to rade? Baš je moćna fora! Nisam imao mnogo vremena za razmišljanje, jer se sa druge strane javio dubok muški glas, znatno ljubazniji nego što sam očekivao.

- Dobro ste uradili što ste nas pozvali. Ovo je prilika vašeg života! Sigurno ste oduvek želeli da putujete po svetu i družite se sa probranim lepoticama sa svih kontinenata?

- Ovaaaj... da.

- E pa, ako je tako, daću vam ponudu koju nećete moći da odbijete!

- Samo ako nije ništa sa konjskim glavama u krevetu. Znate, imam novi dušek, pa ne bi bilo dobro da se natopi...

- Hahaha! Pa vi imate i smisla za humor! Sjajno!

- Šta, zar imam? E znao sam da Baki samo pokušava da me obeshrabri!

- Dakle, evo o čemu se radi...

Nedelju dana kasnije, dao sam otkaz u Firmi, potpisao ugovor sa zlom korporacijom i otišao na svoje prvo promo-putovanje. Reklamirali smo novo pivo Zle Korporacije, budući svetski brend broj jedan – Zlatohmelj. Baki je zamalo umro od muke. Šta da se radi – nisam mu ja kriv što izigrava Fantoma. Neverovatno je koliko se čovek lako navikne na egzotične destinacije. I mogu vam reći da im je ovo pivo ubedljivo najbolje od svih do sada. Uopšte nije kao ostala. Obavezno probajte Zlatohmelj!

Pogledajte još