Dragan Todorić: Pravimo novi kostur ekipe

Nakon obavljenog žreba za novu sezonu Evrolige, sportski direktor Partizana, Dragan Todorić, smatra da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze u ovom trenutku, pošto ni jedan tim još nije kompletiran.

Koliko ste zadovoljni ishodom žreba?
- Svake godine u ovo vreme pričamo na istu temu i komentar je najčešće sličan. Nezahvalno je prognozirati dalje ishode, jel imena klubava koje smo dobili sve govore. Ne znamo mnogo o ovim timovima, osim da Olimpijakos već godinama ulaže veliki novac. Efes takođe ima velike ambicije za novu sezonu, a Unikaha je jedan od najstandardnijih španskih klubova.

Da li su ostali slabiji?
- Rekao bih da taj drugi deo grupe popunjavaju Lietuvos, kvalifikanti i mi. Timovi su takvi da protiv svih može da se igra, a o detaljima je teško pričati, pošto još ne znamo ni kako će naš tim izgledati.

U kvalifikacijama će se sastati Orlean i Šarlroa, Beneton i Ventspils, Alba i Le Man i Marusi – Aris, a dve najuspešnije ekipe obezbediće učešće u grupnoj fazi. Kvalifikacije će se igrati od 29. septembra do 9. oktobra.

Gde će Partizan biti domaćin?
- U prvoj fazi sigurno u Pioniru. Za kasnije ćemo videti.

Sasatav tima se polako kompletira, koliko još igrača planirate da dovedete i da li još neko napušta tim?
- Ima još dovoljno vremena, ali uveliko i radimo na timu. Ono što je sigurno je da su nam potrebna još 2-3 igrača. Najzvučnije pojačanje za sada je Marić, a u planu je možda i vraćanje nekog od naših igrača koji su u inostranstvu. Postoji i potreba za još dva mlada igrača i videli bismo onda da li ima potrebe i angažovati još nekog Amerikanca. To bi bila poslednja etapa u stvaranju tima.

Kakav tim se pravi?
- Ove godine ćemo praviti mlad i perspektivan tim, pošto nam je potreban novi kostur ekipe. Puno igrača je otišlo i sada stvaramo novu ekipu. U protekle dve godine su otišli glavni igrači, ali to sada nije opravdanje i izgovor da ne treba očekivati dobre rezultate i u dolazećoj sezoni.

Da li su ciljevi postavljeni?
- Partizan je navikao i javnost i navijače na dobre rezultate i tu obavezu ćemo imati i ove godine.

Do sada novi igrači Partizana su postali Aleksandar Mitrović, Stefan Sinovec i Aleksandar Marić.
Marić je Australijanac sa srpskim pasošem, a poslednju sezonu proveo je u španskoj Granadi. Potpisao je ugovor na tri godine, a pre dolaska u Evropu nastupao je u NCAA ligi za koledž Nebraska. Bio je i član omladinske reprezentacije Australije sa kojom je pre šest godina osvojio omladinsko Svetsko prvenstvo u Grčkoj. Marić je rođen 1984. godine.

Sinovec je u Partizan stigao iz Ukrajinskog Khimika, a na vernost crno-belima se obavezao za naredne četiri sezone. Prvi klubovi za koje je nastupao bili su Vizura i Partizan. Sinovec je rođen 1988. godine i igra na poziciji beka šutera.

Aleksandar Mitrović je stigao iz Mega Hipo Lizinga, ima 19 godina i potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Partizanom:
- Drago mi je da sam postao član jednog ovakvog kluba koji je prepoznatljiv i u Evropi i u svetu, i koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate. Partizan ima verovatno jedan od najboljih sistema rada u Evropi, i već godinama pokazuje to stvarajući odlične igrače.

Kako milsiš da ćeš se uklopiti?
- Krenuću lagano, bez žurbe i pokušaću da se izborim za mesto u rotaciji, da steknem poverenje trenera i saigrača, a potom nadam se i navijača, rekao je Mitrović.

Nova sezona u Evroligi startuje 21. oktobra, a tačan datum početka NLB lige još nije određen.

Katarina Stojković

Pogledajte još