Berdih: Srbija ima najbolji tim na svetu

"Došli smo u Beograd da se borimo za tri boda, koja će nam doneti odbranu titule. Jeste da igramo protiv najboljeg tima na svetu u ovom trenutku i to na njihovom terenu, ali naše šanse za pobedu su velike, kao i želja i odlična atmosfera u ekipi", rekao je Berdih agenciji Beta.

Dejvis kup tim Srbije će od 15. do 17. novembra u Beogradskoj arena dočekati Česku u finalu svetskog prvenstva.

"Individualni porazi u ovom takmičenju ne znače mnogo, jer ovde igra ekipa. U ovom takmičenju i kada gubite sa 1:0 ili 2:0 nije strašno, jer je ekipa tu i imate vremena da ispravite greške", kazao je Berdih.

On je najbolje rangirani češki teniser, trenutno sedmi na ATP rang listi. Berdih je rekao da je Novak Đoković jedan od najtežih rivala u tenisu, ali je istakao da vidi svoje šanse u tom duelu.

"Pobediti Novaka (Đokovića) na običnom turniru je jako teško, a siguran sam da će biti još teže savladati ga ovde u Areni, pred njegovom publikom, ali sa druge strane, ovo je samo igra i ja imam svoje šanse", kazao je Berdih.

U Beogradskoj areni će se u četvrtak održati žreb za finalne mečeve Dejvis kup, ali još uvek nije poznato u kojim sastavima će nastupiti ekipe

Prema pisanju srpskih medija, još uvek nije izvesno da li će Srbija nastupiti u najjačem sastavu, pošto Janko Tipsarević ima problema sa povredom.

Sa druge strane, ekipa Češke je u Beograd doputovala u sastavu predvođena Berdihom, zatim Radekom Štepanekom, koji je 44. na ATP listi, kao i 47. Lukašom Rosolom, te Jan Hajekom, 104. igračem na svetu.

Neposredno pred dolazak češkog tima u Beograd, selektor Dejvis kup tima Jaroslav Navratil morao je otkaže dolazak, pošto je zbog plućne embolije hospitalizovan. Umesto njega Češku će predvoditi Vladimir Šafarik.

Ovo će Česima biti treće finale u poslednjih pet godina. Oni su u polufinalu pobedili Argentinu sa 3:2, dok je Srbija u Beogradu pobedila Kanadu, takođe sa 3:2.

Beta

Pogledajte još