5 najozloglašenijih: Serijske ubice koje nikada nisu uhvaćene

Serijske ubice u većini slučajeva završe uhapšeni, o njima se napiše par knjiga, snimi film ili dva, a za par godina svi (osim porodica žrtava) potpuno zaborave na njih. Ipak, tu su i neke ubice koje nikada nisu uhvaćene, a ovo je 5 najozloglašenijih:

5. Ludi Mesar

(old_image)

Ludi Mesar, poznat i kao Kingsbury Run ili Cleveland Torso Murderer, bio je serijski ubica koji je ubio najmanje 12 ljudi u Klivlendu, Ohajo. Ludi Mesar je ubijao ljude tokom 1900-tih godina, a svoj nadimak je dobio po tome što je svojim žrtvama sekao trup na pola i uvek im odsecao glave.

Iako je policiju u to vreme predvodio legendarni Eliot Nes, koji je predvodio i Untouchables, neustrašive momke koji nisu bili podložni korupciji i koji su srušili kraljevstvo Al Kaponea, Ludi Mesar nikada nije uhapšen.

4. Fantom

(old_image)

Fantom (The Phantom Killer), također poznat i kao ‘Moonlight ubica’, bio je odgovoran za pet smrtnih slučajeva u 1946. godini. Pored toga što je bio nemilosrdni ubica, Fantom je ostao zapamćen i po zastrašujućoj pojavi. Dve preživele žrtve izjavile su da je Fantom bio visok čovek koji je nosio kapuljaču i ispod nje belu masku na kojoj su bili samo otvori za oči.

Ubica je napadao mlade parove u usamljenim ili privatnim područjima izvan gradskih granica pomoću pištolja. Uvek je napadao vikendom kasno u noć, i to u razmaku od 3 nedelje.

3. Zodijak

(old_image)

Zodijak (Zodiac killer) je bio aktivan od 1960. do sredine 1970-tih godina. Ime Zodiac dao je sam sebi u sarkastičnim pismima koja je slao policiji i medijima. Uprkos ogromnoj potrazi, Zodijak je uspeo da ubije sedmoro ljudi, a policija nikada nije otkrila njegov identitet.

Zodijak je poslao policiji i novinarima ukupno 4 šifrovana pisma, od kojih je samo jedno uspešno dešifrovano. U pismu je navodio grozote o tome kako voli ubijati ljude, i kako će zbog toga ići u raj gde će sve njegove žrtve biti njegovi robovi…

2. Servant Girl Annihilator

(old_image)

1885. godine u Ostinu, Teksas, pojavio se zloglasni ubica kog su mediji i policija nazvali “Servant Girl Annihilator”. Poznato je da je ubio 16 devojaka, i to tako što bi im se noću ušunjao u kuću, izvukao ih napolje i ubio ispred kuće.

Uprkos naporima policije da uhapse čoveka kojeg je NY Times proglasio “Ludim za ubijanjem žena”, i uprkos tome što je za ovaj slučaj privedeno na stotine osumnjičenih, Servant Girl Annihilator nikada nije uhapšen.

1. Žena Bez Lica

(old_image)

Žena Bez Lica, poznata i kao Phantom of Heilbronn, je nepoznata žena, serijski ubica, čije je postojanje zaključeno na osnovu DNK pronađenog na brojnim mestima zločina u Austriji, Francuskoj i Nemačkoj (1993 – 2009).

Ono što je najstrašnije vezano za Ženu Bez Lica, i ono što policiji zadaje najveće probleme, jeste to što 15 zločina, od čega je 6 ubistava, nemaju nikakvu povezanost, osim pronađenog DNK.

Bonus: Džek Trbosek

(old_image)

Džek Trbosek (Jack the Ripper) je pseudonim verovatno i najpoznatijeg serijskog ubice na svetu. Ubijao je u drugoj polovini 1888. godine u Londonu, a ime je dobio po pismu koje je navodno poslao medijima, iako je kasnije dokazano da pismo nije stiglo od pravog ubice.

Brojne legende i mitovi okružuju Džeka Trboseka, uglavnom zahvaljujući raznim piscima, amaterskim detektivima i filmovima, ali ono što se sasvim sigurno zna jeste da Džek nikada nije uhapšen. Iako je i ovaj podatak predmet nagađanja, Džek Trbosek je navodno ubio 5 prostituki.

Izvor: Pixelizam

Pogledajte još