Šta vaša stopala imaju da kažu o vama

Stopalo krije tajnu, tvrdili su još stari Egipćani. Prema legendi, bog sunca - Ra, ljubavnice nije birao prema lepoti, gracioznosti tela niti valovitoj i zanosnoj kosi, već tek nakon detaljne analize oblika njihovih stopala. Narodi Dalekog istoka predviđali su tako budućnost novorođenčeta, dok su Evropljani tek u četrnaestom veku usvojili tu umešnost.

(old_image)

Danas je pedomantika, kako glasi stručan naziv za ovo umeće, izuzetno popularna, posebno među pripadnicima jačeg pola. Dok se žene oslanjaju na intuiciju ili zadržavaju pogled na cipelama, muškarce intrigira žensko stopalo, počevši od prstiju pa sve do pete. Prsti mogu da kažu mnogo o karakteru neke osobe: da li je reč o osobi koja odlučuje brzo ili sporije, da li želi lagodniji život ili mnogo uzbuđenja.

Jedan prst kaže ovo, drugi kaže ono i tako stignete do četvrtog, najvažnijeg pokazatelja. Ovaj prst vas u stvari i najviše zanima jer on predstavlja ljubav i pokazuje odnos prema drugim ljudima. Ako je malo iskrivljen, imate sreće - vaša izabranica je zaljubljive prirode. Međutim, ako je četvrti prst prav, ona je tvrd orah - moraćete malo više da se potrudite.

Šta kaže poslednji prst, mališa? E, on je oznaka samopouzdanja i sigurnosti. Debeljuškast i mesnat prstić ukazuje na spontane i impulsivne žene, dok je šiljat znak da je ona samouverena i da i te kako promišlja.

Inače, smatra se da dama koja ima velika stopala spada u red žena koje su željne uspeha. Ona samouvereno hoda od jednog do drugog cilja koji je postavila pred sebe. Izrazito malo stopalo naglašava problematične žene, sklone nezadovoljstvu i čestim sukobima. Pripadnice lepšeg pola sa spuštenim stopalom su mirne i najčešće vedre, dok je zdepasto stopalo sinonim za egocentrične i zatvorene osobe.

(old_image)

Izvor: Krstarica

Pogledajte još