Željko Joksimović piše pesmu za Selin Dion

On je spreman

- Imam jednu pesmu koju sam napisao i mislim da bi bila idealna za Selin Dion. Nisam se još uvek bavio transferom pesme do njenog menadžmenta, ali sam siguran da ću se time baviti u bliskoj budućnosti - otkrio je Željko.

Veza između Joksimovića i kanadske pevačice je Pesma Evrovizije. Selin je predstavljala Švajcarsku na prestižnom muzičkom takmičenju 1988. u Dablinu sa pesmom „Ne idi bez mene“ i pobedila nakon dramatičnog glasanja osvojivši 137 poena, bod više od Velike Britanije. Jugoslavija je bila šesta, a zemlju su predstavljala Srebrna krila. Ipak, široj publici u Srbiji je najpoznatija kao izvođač numere „My Heart Will Go On“ iz filma „Titanik“.

Veliki uspesi

Željko nema ništa lošije reference. Vratio je Srbiju na muzičku mapu Evrope. On je 2004. u Turskoj s pesmom „Lane moje“ osvojio drugo mesto, dve godine kasnije komponovao je muziku za numeru „Lejla“, s kojom je grupa Hari Mata Hari u Atini bila treća, a Joksimović je proglašen za najboljeg kompozitora tog takmičenja. Godine 2008. godine oprobao se kao voditelj festivala u Beogradu i napisao „Oro“ za Jelenu Tomašević, a prošle godine doneo je treće mesto Srbiji s „Nije ljubav stvar“ i poslednji veliki uspeh našoj zemlji.

Kurir

Pogledajte još