Odbojka, tenis, medalje i raspored za danas

UNIVERZIJADA: Odbojkaši eliminisani od Egipta

Srpska odbojkaška univerzitetska reprezentacija nije uspela da se plasira u ½ finale odbojkaškog turnira za studente u Beogradu, pošto je poražena od Egipta sa 3:1. U borbi za plasman od 5 – 8 mesta igraćemo protiv Poljske. Srbija je uspela da dobije samo drugi set sa 25:14, dok su Egipćani dominirali većim delom susreta. Utakmica je prelomljena pred kraj trećeg seta, koji su gosti rešili u svoju korist sa 25:23, a mi smo propustili šansu da uhvatimo priključak I preokrenemo rezultat.

Najviše poena u našem timu zabeležili su Petrić (12), Dokić (11) I Terzić (10).

U polufinale Univerzitetskog turnira plasirali su se: Brazil, Češka, Rusija I Egipat.

Trener naše selekcije, Dragan Đorđević, izjavio je nakon meča sa Egiptom da je pobedio iskusniji tim:
- Oni su u ovom sastavu igrali I Svetku ligu I njihovu ligu, ali I Olimpijadu. Dosta su stariji po godinama I sa mnogo više iskustva. Neki igrači nastupaju I u Italiji I mislim da je sve to zakjedno donelo prevagu I odluku o pobedniku. Pre utakmice sam se nadao da možemo da igramo protiv njih I da ćemo ih pobediti pred domaćom publikom, ali nismo uspeli da savladamo pritisak.

Da li je bilo neke šanse za preokret?
- Prvi set smo dosta loše odigrali, dok smo u drugom zahvaljujući Petriću uspeli da preokrenemo igru I dobijemo set. U trećem smo održavali prednost do 19:18, a tada pravimo dve greške, ne prolazimo kontre I oni uspevaju da dobiju set sa 25:23. U četvrtom već nismo znali za sebe. Pokušavao sam nešto da uradim sa izmenama, to je donelo mali preokret, naročito sa mlađim igračima, ali to nije bilo dovoljno, da se preokrene I set I meč. Ne smemo da tugujemo, pogledaćemo meč I pokušati da naučimo nešto iz njega, dodao je selektor reprezentacije.

Najefikasniji igrač meča, Nemanja Petrić, priznao je da mu je poraz posebno teško pao, pošto su igrali pred domaćom publikom: - Imali smo mnogo više ciljeve, čak I od samog plasmana u ½ finale. U meč smo ušli dosta hladni I tako izgubili prvi set. U nastavku smo otvoreno grešili, tako da je to I glavni razlog poraza. Sve se prelomilo pred klraj trećeg seta I greške koje smo tada napravili su nas koštale meča. Oni su odlično servirali, tako da nije bilo prostora da se vratimo u meč.

Ima li motiva u mečevima razigravanja od 5 – 8 mesta?
- Igraćemo još dve utakmice I sigurno da ćemo ići na pobede. Važno nam je da napravimo što bolju poziciju I popravimo rezultat sa poslednjih igara, dodao je Petrić.

Tomislav Dokić je uz Petrića takođe bio jedan od najvboljih na terenu:
- Na počeku se nismo najbolje snašli, ali u drugom setu smo uspeli da se vratimo. Usledile su posle I nove prilike, koje nismo uspeli da iskoristimo. Kontre koje su mogle da nam donesu dragocenu prednost smo pretvorili u greške. Mislim da smo poklonili Egiptu poziciju u kojoj je trebalo mi da se nađemo. U poslednjem setu smo se predali već na početku I izgledalo je kao da nismo imali snage za bilo kakvu promenu I eventualni taj brek. Žalost je velika među svima, ali to ne znači da ćemo se predati u mečevima razigravanja.

ODBOJKAŠICE U FINALU

Za razliku od muškaraca, ženski univerzitetski tim je pokazao pravu dominaciju na turniru I drugi uzastopni put se plasirao u finale. Meč sa Italijankama igraće se od 20.00 u Pioniru. U borbi za treće mesto sastaće se Rusija I Poljska.

REZULTATI I MEDALJE 9. DANA

Atletičar Goran Nava osvojio je bronzu u trci na 1500 m.
(old_image)
Nađa Higl je bila druga u plivanju na 200 m prsno.

Stonoteniserski muški dubl Jevtović/Pete osvojio je bronzu.
Muški teniserski dubl Čonkić/Grubin, takođe se okitio bronzom.

USPEH TENISERA

Aleksandar Slović plasirao se u polufinale teniskog turnira. U četvrtfinalu Slović je kao peti nosilac savladao sedmog nosioca iz Češke Jirija Skoloudika 6:2, 2:6, 6:1 i time obezbedio bronzanu medalju.

U borbi za plasman u finale Slović će snage odmeriti sa drugim nosiocem, Ukrajincem Artemom Smirnovim.

- U nastavak turnira ulazim opušteniji jer sam već obezbedio bronzanu medalju što mi veoma znači. Do sada nisam imao priliku da igram na Univezijadi, a sada sam dobio šansu i iskoristio je na pravi način. Meni medalja znači mnogo i verujem da će značiti i Savezu, kao i našem narodu.. Danas sam imao mali pritisak jer sam do sada odigrao nekoliko mečeva i pobedio, došao do četvrtfinala, ali opet bez današnje pobede i plasmana u polufinale to ništa ne bi značilo, jel se računa samo medalja. Sledi meč protiv Smirnofa, koga ne poznajem najbolje, a znam samo da ima dobar servis i da igra levom rukom kao i ja, rekao je Slović.

DANAS NA UNIVERZIJADI

Vaterpolo, ½ finale, muškarci, Srbija – Australija od 17.40 na Banjici
Odbojka, finale za žene, Srbija – Italija, od 20.00 u Pioniru
Odbojka, muškarci, Srbija – Poljska za 5. mesto
Košarka, ½ finale muškarci, Srbija – Izrael od 20.00 u Areni
Košarka, žene, Srbija – Mađarska za 11. mesto
Fudbal, žene, Srbija – Estonija, za 11. mesto
Fudbal, muškarci, Srbija – Francuska za 7. mesto

Katarina Stojković

Pogledajte još