Priveden direktor Rafinerije

Kako B92 nezvanično saznaje, u prijavi se navodi da su privedeni osumnjičeni za zloupotrebe prilikom raspisivanja tendera i angažovanja lokalnih podizvođača za različite radove u okrugu Rafinerije.

Kako saznajemo, policija i NIS će se sutra u toku dana oglasiti o ovom slučaju.

Kako agencija Beta saznaje, policija je privela dvojicu rukovodilaca rafinerije Naftne industrije Srbije (NIS) u Pančevu, stranih državljana, i dvojicu srpskih državljana, vlasnika jednog privatnog preduzeća koje je obavljalo radove za potrebe pančevačke rafinerije nafte.

Reč je o direktoru Bloka prerada i rukovodiocu zaduženom za investicije u tom delu NIS-a, a oni su uhapšeni po krivičnoj prijavi rukovodstva ove kompanije.

Privedeni vlasnici srpskog preduzeća sumnjiče se za davanje, a rukovodioci rafinerije za primanje mita prilikom sprovođenja tendera za različite radove u krugu ovog NIS-ovog postrojenja, navode izvori Bete.

"U okviru sistematskog rada na sprečavanju korupcije u NIS-u na inicijativu kompanije, zajedno s MUP-om Srbije obavljena je provera niza projekata kako bi se otkrila eventualna kršenja korporativnih procedura nabavke na srpskom tržištu uz učešću lokalnih izvođača. Na osnovu provere u slučaju otkrivanja prekršaja biće preduzete odgovarajuće mere"
, piše u saopštenju NIS-a dostavljenom agenciji Beta.

Slučaj vodi Više tužilaštvo u Pančevu na čijem čelu je tužiteljka Gordana Čolić.

B92

Pogledajte još