Falsifikovali rezultate: Privedena tri zvaničnika Centra za brojanje i rezultate u Prištini

"Zbog osnovane sumnje da su tri lica u CBR falsifikovali rezultate glasanja tokom brojanja glasova i tako učinili krivično delo falsifikovanja rezultata glasanja po članu 219 Krivičnog zakona Kosova državni javni tuzilac iz javnog okružnog tužilastva u Prištini u saradnji sa policijom Kosova poceli su istragu vezano za ovaj slučaj", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, osumnjičeni su nakon razgovora s tužiocem posle pušteni da se brane sa slobode, a istraga o slučaju se nastavlja.

List "Koha ditore" navodi, pozivajući se na izvore unutar Sekretrijata CIK-a, da je reč o tri žene koje su pokušale da 95 glasova budu dodati predsedniku Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafi.

Tim povodom kandidat za gradonaćelnika Prištine Isa Mustafa oglasio se na socijalnoj mreži Fejsbuk: "Osuđujem svaki pokušaj krađe glasova ali takođe kažem da je ovo i pokušaj diskreditovanja moje ličnosti jer je razlika između mene i protivkandidata gospodina Ahmetija mnogo velika i zato je indikativno da se sada pre drugog kruga izbora otvaraju ovakve afere."

Mustafa je pozvao tužilastvo da razjasni slučaj u zakonskoj proceduri, bez medijski afera.

Izvor: Blic

Pogledajte još