Dačić: Verovatno je bilo pokušaja manipulacija novcem prikupljenim za Tijanu

"Ispitaćemo sve do kraja i utvrdićemo da li bilo bilo kakvih manipulacija i malverzacija", kazao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Na zahtev tužilašta, Nebojša i Jelena Ognjanović danas su dali izjavu u policiji povodom istrage o tome kako je trošen novac prikupljen u humanitarnim akcijama za njihovu ćerku Tijanu Ognjanović, koja je je umrla 15. jula u bolnici u Hjustonu nedočekavši transplantaciju srca.

Dačić je kazao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikuljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila živa, i u tom smislu je pomenuo osnivanje fondova za lečenje obolele dece. On je zamolio i predstavnike medija i javnost da se prekine sa svim spekulacijam u tom slučaju jer to, kako je rekao, šteti i porodici Tijane Ognjanović, ali i svoj bolesnoj deci koja očekuju pomoć.

MUP-u je, po rečima Dačića, u interesu da se istraži kako je trošen novac sa Tijaninog računa, jer je ta služba bila među najvećim donatorima za njeno lečenje, a 45.000 pripadnika MUP-a je uplatilo novac.

"Šta će dalje biti sa tim novcem to nije pitanje za nas već stvar porodice i za nadležne institucije i organe koje se tim pitanjem bave", rekao je Dačić.

Nebojša i Jelena Ognjanović došli su u 8.45 u zgradu SUP-a u Bulevaru despota Stefana sami, bez advokata, a kako piše "Blic", nisu izašli iz zgrade do 14 sati.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.