Huliganima pet godina zabrane prisustva na stadionima

Nacionalni savet za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama razmatrao je izveštaje o sprezi organizovanog kriminala i huliganskih grupa.

Savet je formirao interresorni tim koji će u što kraćem periodu izvršiti analizu, usklađivanje, unapređenje i reviziju pravnih propisa za sprečavanje nasilja na
sportskim priredbama, navodi se u saopštenju.

Sednici Saveta u zgradi Vlade Srbije predsedavao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Potpredsednik Saveta je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a članovi tog tela su predstavnici najvećih sportskih saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, tužilaštva i sudstva.

O problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma razgovaralo se krajem protekle nedelje i na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.
Posle te sednice Vučić je poručio da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala, ali da "neće biti lova na veštice" i da država "neće progoniti navijače, već kriminalce i narko dilere".

O tom problemu razgovaralo se juče i na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

Predsednik tog skupštinskog odbora Dušan Bajatović rekao je da se zna ko su ljudi koji su izazivali incidente na poslednjem fudbalskom derbiju.

"Želimo navijače, ali ne želimo kriminalce i moramo da se obračunamo sa kriminalom"
, rekao je Bajatović.

On je dodao da mora da postoji široka akcija svih državnih organa kako bi bila suzbijena ekstremistička delovanja, uključujući i one koji se predstavljaju kao navijači, a u stvari pripadaju organizovanim kriminalnim grupama.


Blic

Pogledajte još