Devojka u 17. godini saznala da nema vaginu i ne može da ima seks

Ova dijagnoza Džeki je postavljena tek sa 17 godina, nakon benigne posete lekaru u kojoj se žalila na bol u leđima. Tada je, usput, pomenula da još uvek nije dobila prvu menstruaciju, što je izazvalo sumnje kod doktora.

Testovi koji su kasnije objavljeni potvrdili su da na mestu gde bi trebala da joj bude vagina nema ništa osim "rupice", što znači da ne može da ima seks ili bude trudna.

Osobe sa ovim poremećajem spolja izgledaju sasvim normalno, što znači da do otkrića o prirodi poremećaja ne dolazi pre nego što žena ne pokuša da ima seks, ili dok se ne otkriju simptomi izostanka menstruacije.

"Nikada nisam mislila da sam drugačija od drugih, a vesti o simptomu su me prosto šokirale. Bila sam sigurna da je doktor pogrešio u vezi sa procenom, ali kada mi je objasnio sve pojedinosti vezane za ovaj poremećaj - sve je počelo da ima smisla"
, kaže Džeki, koja priznaje da se u tim trenucima osećala kao "nakaza".

"Mislila sam da nisam dobila menstruaciju jer sam visoka i mršava"

"Kada sam imala 14 godina, sve moje drugarice počele su da pričaju o tomoe kako su dobile prvu menstruaciju. Počele su sa sobom stalno da nose tampone, žale se na bolove u stomaku i komentarišu sve u vezi sa tim. Godinu dana sam čekala da se i ja nađem u istoj situaciji, ali kada sam napunila 15 svi su već dobili menstruaciju osim mene. Nisam paničila, mislila sam da je to zbog toga što sam visoka i mršava",
priznaje nesrećna devojka, koja se trudi da razmišlja pozitivno, uprkos retkom poremećaju.

Devojka kaže da se iz posete doktoru kući vratila u suzama, priznajući da se ne oseća kao žena.

O ljubavi, Beki kaže:

"Bila je to moja svesna odluka da nikada nemam dečka, prosto mi se nikada nije dopadao nijedan dečko iz moje okoline"

MRKH, što je zvanično ime poremećaja, pogađa jednu od 5.000 osoba u Velikoj Britaniji, a Džeki je prva osoba koja je skupila hrabrosti da o ovom poremećaju priča javno.

Uprkos ovim vestima, Džeki pokušava da živi normalan život, i pronađe čoveka svog života na svoj način.

"Ja sam zakleti romantik, i svoje stanje vidim kao veliki test koji svaki muškarac koji uđe u moj život mora da prođe. Onaj koji bude ostao samnom nakon što mu otkrijem svoj poremećaj biće definitivno čovek mog života",
kaže Beki.

Izvor: 24sata

Pogledajte još