Položaj spavanja utiče na posao

“Ukoliko se probudite u položaju fetusa, probudili ste se na pogrešnoj strani kreveta”, izjavila je Ejmi Kadi, asistent profesora Poslovne škole na Harvardu. Ejmi je socijalni psiholog koji intenzivno istražuje moć govora tela.

Dobra vest je da niste jedini koji spavaju i bude se u položaju fetusa. Oko 40 odsto svih ljudi spava u ovom položaju. To je pozicija u snu koju usvajaju veoma emotivni i osetljivi ljudi, a više je žena nego muškaraca koje spavaju u ovom položaju.

Kadi kaže da spavanje u položaju fetusa može negativno da utiče na vaš uspeh jer podsvesno deluje na način na koji vidite sebe.

U suštini, vaše telo utiče na vaš um, um utiče na ponašanje, a ponašanje na ishod.”

Jednostavniji primer je da su istraživanja dokazala da možete da utičete na sebe i budete srećniji ukoliko se smejete, upravo zbog te povezanosti tela i uma.

Slično tome, ukoliko previše vremena provodite u pokornom položaju, odnosno držanju tela, čak i dok spavate, podvesno šaljete sebi poruku da nemate ili ne želite da imate ličnu moć.

Međutim, postoje stvari koje možete uraditi da se to promeni. Možete da vežbate da pozitivno razmišljate i da imate samouvereno držanje podignute glave.

Ukoliko ste spremni za veći izazov, pokušajte da promenite položaj spavanja. Najbolji položaj je sa ispruženim rukama i nogama i zauzimanje što više prostora u krevetu. Samo pazite da na taj način ne izgurate partnera iz kreveta.

Izvor: b92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.