Zvezda predstavila novo pojačanje

BEOGRAD, 10. jula 2009. (Beta) - Novi napadač Crvene zvezde Aleksandar Jevtić izjavio je da nije mogao da propusti priliku da se vrati u taj fudbalski klub za čiji seniorski tim nije igrao, iako je prošao sve omladinske selekcije.

"Kada sam otišao iz Zvezde ostao je velik žal za prvim timom i sada nisam mogao da propustim ukazanu priliku. Daću sve od sebe da opravdam poverenje", kazao je 24-godišnji Jevtić, koji će u Zvezdi igrati kao pozajmljeni igrač turskog Genčlebirligija, s opcijom da "crveno-beli" po završetku sezone produže saradnju na dve godine.

Jevtić je prošle sezone bio na pozajmici u OFK Beogradu za koji je postigao osam golova, uključujući i dva u martovskom duelu sa Zvezdom.

"Ne mogu da obećavam koliko ću golova postići za Zvezdu, ali trudiću se da ih bude što više", naveo je Jevtić, koji je sa Zvezdinom ekipom trenira već pet dana.

"Polako se uklopam u režim rada trenera Vladimira Petrovića. Ekipa ima veliki potencijal i kvalitet stvoren dobrom kombinacijom mladih i iskusnih igrač. Verujem da ćemo moći da ispunimo cilj u predstojećoj sezoni i osvojimo bar neki trofej", kazao je Jevtić.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić ocenio je da će Jevtić biti veliko pojačanje ekipe, pre svega zbog njegovih izuzetnih golgeterskih sposobnosti.

"Aleksandar ima izuzetne golgeterske sposobnosti, veoma je školovan igrač i mnogo će značiti ovoj generaciji. Siguran sam da će biti pravo pojačanje", istakao je Adžić.

On je naveo i da će Zvezda danas potpisati ugovor sa 29-godišnjim Nemanjom Cvetković, koji će u Ljutice Bogdana stići iz belgijskog šampionata. Mladi Darko Kovačević još je na probi.

Adžić je kazao i da Zvezda neće žuriti sa dovođenjem fudbalera na pozicijama levog beka i štopera, na kojima je trenutno konkurencija najslabija, pošto želi da bude sigurna da će kupiti kvalitetne igrače.

Zvezda je pre Jevtića potpisala ugovore i sa Darkom Lazovićem, Nemanjom Obrićem, Brazilcima Kaduom i Savijom, Slavoljubom Đorđevićem, Dejanom Lekićem i Nikolom Ignjatijevićem, dok su sa pozajmica vraćeni Igor Burzanović i Slavko Perović.

Pogledajte još