Najčešće muške laži u krevetu su...

Muškarci su jednako skloni laganju o doživljavanju orgazma poput žena, pokazuje studija australijskog univerziteta. Razlozi za laganje za oba su pola isti – nisu bili baš raspoloženi, nisu želeli da povrediti partnerova osećanja ili im je bilo dosadno. Isto istraživanje pokazuje da, dok žene u krevetu lažu o postizanju orgazma, muškarcima će se, uz tu, potkrade i laž o emocijama. Najčešća laž koju muškarci izgovore tokom seksa je "Volim te".

Čak četvrtina ispitanih muškaraca lagala je o osećanjima u presudnom trenutku, za razliku od samo 6 posto ispitanih žena. Sledi laž "Dušo, ti si najbolja". Iako ju je lepo čuti i lako izgovoriti, seksualni terapeuti upozoravaju da može paralizovati vezu – kad u jednom trenutku dođe do želje za promenom seksualne rutine ili kad vas pusti prvobitna zaljubljenost i poželite nešto da promenite, doći će i do pitanja "zašto, pa zar nisi rekao da sam najbolja?"

"Nikad ne razmišljam ni o kome drugome dok se seksam s tobom" laž je koju podjednako izgovaraju i muškarci i žene. Ipak, razmišljanje o drugim ljudima, poput poznatih osoba ili zgodne nove koleginice sa posla, zapravo može začiniti seksualni život, a nikome ne šteti, kažu terapeuti. Na posletku, dobar seks je kombinacija stvarnosti i maštarija.

Partneri se međusobno lažu i o masturbaciji, najčešće zbog srama i nelagode. Međutim, ona je prirodna i omogućava vam da upoznate sopstvenu seksualnost koju potom možete podeliti sa partnerom, objašnjavaju stručnjaci.

Iz želje da ne povredite partnera proizlazi sledeća laž – "to što radiš je odlično". Dobar seks proizlazi iz dobre komunikacije – recite mu "sviđa mi se to što radiš, ali probaj ovako" ili ga jednostavno rukom usmerite tamo gde vam više odgovara. Na kraju krajeva partneri se često lažu o broju ljudi s kojima su spavali. Žene imaju sklonost da "zaboravite" ponekog partnera, a muškarci će često dodati koju partnerku više.


B92

Pogledajte još