Željko Joksimović pozvan na "Paradu ponosa"

Njemu su pozive za ovaj događaj poslali lično predstavnici LGBT organizacija. Pored šetnje beogradskim ulicama, pripadnici gej populacije Željku nude i besplatne časove edukacije o LGBT pravima, što su takođe naveli u saopštenju koje su poslali medijima.

- S obzirom na to da se ni posle desetak dana u javnosti ne stišavaju strasti povodom nedavnog ispada koji se desio u emisiji „Iks faktor“, kada je pevač Željko Joksimović iz očiglednog neznanja uvredio i diskriminisao takmičarku transrodnog identiteta, „Parada ponosa Beograd“ rešila je da popularnom pevaču ponudi edukaciju o LGBT pravima kako bi na kvalitetan način stekao sliku o problemima sa kojima se suočava ova zajednica.

„Parada ponosa Beograd“ poziva Željka Joksimovića i da na predstojećem „Prajdu“, koji je zakazan za 31.maj 2014. u Beogradu nastupi kao specijalni gost ove manifestacije - piše u saopštenju tima za odnose s javnošću beogradskog „Prajda“, u kom navode i dodatne argumente kojim potkrepljuju svoj poziv upućen Joksimoviću:

- Smatramo da je Joksimović legitimitet za svoj nastup na „Prajdu“ stekao višegodišnjim učešćem na „Evrosongu“ - najpopularnijoj gej manifestaciji u svetu, na kojoj se godinama susretao sa brojnim gejevima, lezbejkama, transrodnim i transseksualnim osobama sa kojima je mogao da se podrobnije upozna, poput izraelke Dane Internešnal, slovenačkoga benda „Sestre“, kao i ukrajinske dregkvin performerke Verke Serdučke.

Verujemo da bi edukacija Željku Joksimoviću pomogla da razume različitosti i na taj način neki naredni put bude odgovorniji za ono što govori jer nedavanje jednakih šansi svima zbog njihovog identiteta svakako jeste diskriminacija - tvrde predstavnici beogradskog „Prajda“, na čije pozive i časove edukacije, Željko Joksimović za „Alo!“ nije želeo da odgovori do zaključenja ovog broja.

Izvor: Alo

Pogledajte još