Srušio se vojni avion kod Mrčajevaca

Prema saznanjima "Blica" pilot Ivan Pantić je uspeo da se katapultira. Načelnik sektora za vanredne situacije Dragiša Broćić kaže da je pilot dobro i da prilikom incidenta niko nije povređen.

Avion je pao oko 12.30 časova između Mrčajevaca i Slatine, kod Čačka, potvrđeno je "Blicu" u Odeljenju za vanredne situacije Moravičkog okruga.

Načelnik sektora Dragiša Broćić za "Blic" kaže da je avion pao u njivu na samo dvedesetak metara od jedne kuće. Prema svedočenju meštana pilot je na vreme uspeo da se katapultira nakon čega je avion počeo nekontrolisano da pada.

- Vatrogasna ekipa je stigla na lice mesta oko jedan sat i zatekla avion koji gori. U njemu nije bio pilot. U krugu od nekoliko stotina metara od udara raspršeni du delovi aviona. Ima manjih oštećenja na krovovima stambenih i poljoprivrednih objekata a na jednoj kući su popucala i stakla - kaže Bročić.

On nije mogao sa sigurnošću da potvrdi da je reč o vojnom avionu tipa "Orao" jer je kako kaže u zatečenom stanju potpuno neprepoznatljiv. On međutim pretpostavlja da je ipak reč o tom tipu aviona.  Ono što je sigurno jeste da je u letelici bio samo jedan pilot.

- On se uspešno katapultirao, otvorio mu se padobran, to su videli i meštani, i prizemljio se bez povreda - kaže Broćić.

Na lice mesta su stigli vojni istražni organi koji će raditi uviđaj. 

Izvor: Blic

Pogledajte još