Deset kandidata konkurisalo za upravnika pozorišta

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Radoslav Pavlović rekao je da na članove odbora nije vršen nikakav pritisak i da će doneti najbolju moguću odluku pri izboru upravnika ove kuće.

"Imponuje mi što su se prijavili neki mladi ljudi ali zbog limita od osam godina radnog iskustva iz oblasti kulture koji je potreban da bi se učestvovalo na konkursu verujem da je veći broj mladih morao da odustane", rekao je Pavlović.

On je kazao da Narodno pozorište ima mnogo problema i da im je potrebna osoba koja će "domaćinski" voditi ovu kuću.

Sedam članova odbora su pregledali dokumenta kandidata i konstatovali da su svih 10 kandidata ispunili uslove za ulazak u drugi krug za izbor upravnika.

Na konkurs za izbor upravnika Narodnog pozorišta se prijavio: dirigent Dejan Savić, reditelj BožidarĐurović, dirigent Ana Zoran Brajović, pozorišni producent Milovan Zdravković, dirigent Đorđe Pavlović, filolog Sofija Perović, dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, dirigent Predrag Gosta, pijanistkinja Maja Rajčić i operska pevačica Bosiljka Stevanović.

Svi kandidati su dostavili predlog rada i programa Narodnog pozorišta za naredni period, a konačnu odluku za izbor urednika odbor će doneti do 12. decembra.

Predsednik UO Radoslav Pavlović izrazio je zadovoljstvo što se prijavilo deset kandidata.

"Imali smo situaciju u septembru da smo birali između jednog kandidata a sada ih imamo deset, što znači da je UO uspeo da povrati poverenje i hvala svima koji su konkurisali", rekao je on.

Svi kandidati će tokom iduće sedmice biti pozvani da u razgovoru sa UO obrazlože programe rada i razvoja Narodnog pozorišta koje su već dostavili, a ti programi će već od sutra biti na sajtu Narodnog pozorišta kako bi se sa njima upoznali zaposleni a i kulturna javnost.

Izvor: Beta

Pogledajte još