Radulović: Dirnuo sam u osinje gnezdo

Radulović kaže da se pri donošenju odluke o ukidanju Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) celo ministarstvo privrede konsultovalo sa ostatkom vlade.

Ministar je, odgovarajući na pitanje novinara, negirao da postoje pritisci Vučića ili drugih članova Vlade na lično njegov i rad ministarstva na čijem je čelu.

Radulović je podsetio da je Ministarstvo privrede predložilo u budžetu za 2014. godinu, koji je Vlada usvojila, ukidanje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i da su za agenciju predviđena sredstva samo za deo prvog kvartala.

Predviđeno je zatvaranje agencije nakon toga i prelazak trenutno zaposlenih u ministarstvo, jer će, kako je rekao ministar, biti potrebni za dalji nastavak aktivnosti na promociji izvoza.

Ministar Radulović je naglasio da se neistinite priče, klevete i podmetanja na njegov račun šire kao rezultat toga što su započete teške reforme, koje su dirnule u "osinje gnezdo", jer ugrožavaju mnoge interese.

Govoreći o ostavci direktora SIEPA Božidara Laganina, Radulović je rekao da je Laganin "uskočio negde između", jer je Ministarstvo privrede, nakon podnošenja krivične prijave protiv Laganina, takođe podnelo zahtev za njegovo razrešenje.

Ministarstvo ima kandidata za novog direktora SIEPA, naveo je Radulović, a konsultacije će uslediti, rekao je novinarima nakon otvaranja pete međunarodne konferencije Društva Srbije za odnose s javnošću "Telekom Srbija prilika 2013."

Na pitanje zašto "retko dolazi na sednice Vlade", rekao je da to zavisi od ostalih obaveza koje ima on, kao i drugi ministri, a koje moraju da usklade sa sednicom.

Radulović je rekao da nije tačno da nije dostavio kompletnu imovinsku kartu i da je to učinio kao i ostali članovi Vlade.

Radulović je poručio da će Ministarstvo nastaviti da radi svoj posao.

Direktor SIEPA u ostavci Božidar Laganin držao je u podne konferenciju za novinare i tom prilikom je rekao da je SIEPA kolateralna šteta i da iza te agencije stoje rezultati i istina.

B92

Pogledajte još