Antić kandidat za gradonačelnika?

Obrazlažući kandidaturu Antića za prvog čoveka prestonice, Nikodijević ističe da je to najlogičnije rešenje.

"Kod nas u partiji se znaju procedura i red, mi smo stara partija i pravila se poštuju. Sasvim je logično da kandidat za gradonačelnika bude neko ko poznaje kako funkcioniše Grad Beograd, neko ko se u prestonici afirmisao, koga Beograđani prepoznaju kao socijalistu, ko je ostvario dobre rezultate. S druge strane, Aleksandar Antić je u gradu prvi čovek SPS. Dakle, tako to kod nas ide, sve po redu i procedurama.

Ukoliko Antić bude izabran za gradonačelnika, on će, naravno, podneti ostavku na mesto ministra saobraćaja i preći na gradonačelničku funkciju. Tokom kampanje, biće i u ulozi ministra", obrazlaže Nikodijević.

Nikodijević najavljuje da će se izbori za Skupštinu grada Beograda održati u martu sledeće godine.

"Izbore raspisuje predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović. On ima rok od 60 dana od kada se uvede privremeno veće da raspiše izbore. Koliko znam, on će izbore raspisati u zakonskom roku od 45 do 60 dana. To znači da ćemo imati beogradske izbore u martu sledeće godine. Uloga privremenog organa vlasti biće da omogući sprovođenje tih izbora", kaže Nikodijević.

"Ja sam kandidat SPS za člana privremenog veća Beograda. Taj organ bi trebalo da se formira sledeće nedelje, ali još ne znamo tačno koji dan. Možda bude ponedeljak, možda malo kasnije", najavio je Nikola Nikodijević za Danas.

B92/Danas

Pogledajte još