Mobilni - veliki neprijatelj lepote

Postali smo toliko zavisni od mobilnog telefona da zaboravljamo na posledice toga što nam je aparat stalno na uhu ili ispred očiju. Bilo da hodate, sedite ili ležite, obično gledate u telefon.

Britanski dermatolog Pol Džerod Frenk kaže da stalno gledanje nadole dovodi do pucanja kolagena u vratu i stvaranja “ćurećeg” vrata. Kako biste ovo izbegli, telefon bi trebalo da držite u nivou očiju. Za negu vrata trebalo bi da koristite kreme koje podstiču proizvodnju kolagena. Mala slova na ivici telefona dovode do stvaranja bora oko očiju. Doktor Frenk predlaže da povećate slova i jačinu svetla na telefonu. Naravno, svakodnevno treba negovati kožu oko očiju odgovarajućom kremom.

Zagrevanje mobilnog telefona posle dva sata razgovora može imati iste efekte na kožu kao i preterano izlaganje suncu, pa mogu da se pojave tamne mrlje. Trebalo bi da koristite preparat za izbeljivanje mrlja, na primer, na bazi grejpfruta. Na licu, od slepoočnice do brade, taloži se mnogo masnoće i bakterija s telefona, zbog čega može da dođe do upale. Kako biste je izbegli, bilo bi dobro da češće radite piling.

I najvažnije, ne zaboravite da redovno čistite mobilni telefon, koji je rasadnik bakterija, jer “skuplja” mikroorganizme gde god ga ostavite.

Izvor: Novosti

Pogledajte još