Samo u Srbiji: Dileri tuže pripadnike Udruženja "Sveti Sava"

Nakon što su članovi Udruženja “Sveti Sava” oblepili ceo Lazarevac plakatima ko u gradu preprodaje drogu, a zatim i na Fejsbuk stranici objavili kompletne biografije dilera, pretnje organizatorima ove inicijative ne jenjavaju. Kada su pre tri dana iz Udruženja najavili da će osim desetorice označenih dilera napraviti još jednu crnu listu sa isto toliko preprodavaca droge, organizatori narko-grupa su pripretili da će članovima odseći jezike i da će im polomiti noge i ruke.

Međutim, dileri su sad podneli privatne tužbe protiv članova Udruženja zbog klevete.

- U tužbenim zahtevima protiv gotovo svakog člana Udruženja navode povredu časti, ugleda, klevetu, lažno optuživanje, zbog čega su dileri imali noćne more, zdravstvene probleme, kao i da im je narušeno jedinstvo u porodici. U svakoj prijavi naveli su i nanet duševni bol. Mi ćemo poštovati sudske pozive, dolazićemo na ročišta ukoliko bude potrebno i dokazaćemo da nijedna osoba koju smo stavili na spisak nije nevino optužena da diluje drogu. To su sve dileri koji godinama truju decu - kažu u Udruženju “Sveti Sava”.

Oni ističu da ih ove tužbe i pretnje neće zaustaviti.

- Drugi spisak je u završnoj fazi i čekamo pogodan trenutak da ga objavimo i da ceo grad izlepimo plakatima. Mi smo uvereni da radimo ispravno, policija je potvrdila da su svi dileri poznati odranije i znamo da se bavimo časno svojim poslom. Želimo da iskorenimo drogu sa lazarevačkih ulica i daćemo sve od sebe da u tome uspemo - odlučni su u Udruženju “Sveti Sava”.

Kako kažu u policiji, narednih dana biće konkretnih akcija hapšenja.

- Ne želimo da pričamo unapred, vodimo istrage i akcije i biće konkretnih rezultata narednih dana - najavljuju u MUP.

Za one koji nisu pratili razvoj ove priče:
Dileri uterali svima strah u kosti
Policija: Dileri bi bili u zatvoru da nije akcija na Fejsbuku
Đorđe Slinavi preti ubistvom zbog liste na Fejsbuku

Izvor: Blic

Pogledajte još