Novobeogradski bulevari postaju deponije

Za nekoliko nedelja Novi Beograd će dobiti jedan od najluksuznijih hotela iz lanca "Kraun plaza".

Međutim, pogled sa renoviranog "Interkontinenatala" pruža se na novu deponiju koja niče na nekoliko desetina metara odatle. Preko puta hotela, u krugu "Geneks apratmana" i hotela "Hajat" raste kula kartonskih ploča i razbacanog smeća.

Niko od nadležnih u opštini Novi Beograd, niti gradske komunalne inspekcije ne reaguje, kako na ovo smetlište, tako ni na drugu deponiju koja se od buvljaka vrtoglavom brzinom širi prema Belvilu.

"Otvoreno pismo poslao sam pre nekoliko dana predsedniku opštine Novi Beograd, Aleksandru Šapiću, sa fotografijama razbacanog smeća koje svakog dana ostaje posle rada neformalnog buvljaka"
, kaže Zoran Papić, stanovnik Novog Beograda. "Potez omeđen Hotelom "Holidej in", ulazom u garažu Gradskog saobraćajnog preduzeća i ulazom u novo prelepo obdanište "Tesla", svakodnevno je zatrpano novom količinom smeća koje ostaje nakon prodaje starih stvari".

Kako sagovornik Novosti kaže, bregovi kesa, krpa, razne ambalaže, elektronskih uređaja, ostaju u travi, a naročito vikendom kada "divlji" buvljak radi punom parom i niko ih ne uklanja.

"Iz opštine su se izjašnjavali kako to nije u njihovoj nadležnosti, komunalni inspektori očigledno ne kažnjavaju prodavce koji prave haos, a "Gradska čistoća" svakako ne zalazi u ovaj deo grada"
, kaže za Novosti Papić.

U isto vreme, dok sa jedne strane niču deponije, na drugom kraju Novog Beograda, sugrađani Bane i Laki, o svom trošku i uz sopstveno angažovanje ulepšavaju prostor ispred ulaza u zgrade 212 i 214 u Ulici omladinskih brigada. Posadili su četiri breze i nastavljaju i dalje da ih sade.

Izvor: B92, Večernje Novosti

Pogledajte još