Do članka, lista ili kolena... kakve čizme vam pristaju?

Ukoliko ste visoki i vitki, ne morate mnogo da mozgate: svaki model će vam dobro stajati, bilo da ga obujete uz mini suknju, haljinu do kolena, uzane farmerke ili helanke. Ukoliko niste svesni koliko su vaše duge noge lepe, onda ih "skratite" modelom do pola lista.

Jasno vam je da isti model nikako nije za niže osobe, za koje su idealne čizme do kolena,ali samo one uzane.

U čizmama preko kolena ćete vizuelno "izdužiti" noge, ali nikako ih nemojte nositi ako ste jači u bokovima.

Nemojte nositi čizme preko kolena sa visokom štiklom tokom dana, osim ako ne učestvujete u nekom matine maskenbalu, gde ćete biti žena mačka iz istoimenog filma!

Kratke čizme, koje su sada baš popularne, naročito ako su bez štikle i imaju nitne, odlične su uz džins, pantalone, helanke i uzane haljine i suknje. Udobne su, a efektne, tako da su odlično rešenje za situacije kada pravo s posla ili fakulteta, treba da produžite u noćni život.

Kao mačak u čizmama izgledaćete ako čizme koje se savijaju preko kolena nosite uz helanke. One bolje idu uz uzane pantalone ili šortseve od štofa, pliša, somota.

Čizmice kakve je nosio Petar Pan možete da obujete uz uzane suknje ili haljine, bilo koje dužine. One bolje pristaju osobama sa tanjim nogama, a nikako nisu za dame sa jačim listovima.

Da "čizma glavu čuva" znamo svi, ali to nije jedina funkcija ove obuće. U njima treba i da izgledate lepo na poslu, da vam bude udobno i toplo tokom šetnje.


B92

Pogledajte još