EXIT: Manic street preachers

Ovo je neki sladunjavi pop rok - komentariše jedan od prolaznika, dok Manic Street Preachers nastupaju uživo na Main Stage-u. Iako kvalitetan, ovaj britanski bend nije privukao previše publike, a ni publika nije reagovala na njihove pesme... U odnosu na Korn čija se publika čuje jako i daleko koliko i sam bend, publika Preachers-a uglavnom đuska uz pesme koje zna.

Manic Street Preachers čine petorica muzičara - tri gitariste, klavijaturista i bubnjar. Svi profesionalni i uvežbani zvučali su zaista sjajno. Ali, nisu uspeli baš da razmrdaju publiku. 

Dobar zvuk ali mlaka reakcija 

Neke od pesama koje smo čuli bili su i - Tsunami, If You Tolerate This Your Children Will Be Next (odlicno zvuči uživo), Ocean Spray - takođe zvuči savršeno, pogotovo što smo čuli i saksofon koji je pesmi dao poseban šmek. Iveli su i  Faster, Motown Junk, Suicide is Painless, i mnoge druge...

Već na početku njihovog nastupa počela je polako da pada kiša. Pevač i gitarista James Dean Bradfield napravio je dobru foru otpevavši Singing in the Rain, ali u malo izmenjenoj verziji - Singing in the EXIT.

Manic Street Preachers osnovani su u velškom gradu Blackwood 1986. godine. Bend od samog početka čine pevač i gitarista James Dean Bradfield, basista Nicky Wire i bubnjar Sean Moore. Prvi singl „Suicide Alley“ izdaju 1989. godine kada im se pridružuje i Edwards koji dizjanira omote, piše teksove pesama i vozi bend na koncerte, dok se u ranim danima na bini samo pretvara da zaista svira gitaru. 

Novi album pod naslovom „Journal For Plague Lovers“, koji je izašao ove godine polovinom maja, sadrži i stihove koje je njihov član Richey Edwards ostavio za sobom nakon misterioznog nestanka 1995. godine.

Nastup Preachersa završen je desetak minuta pre 23.00. Njihov nastup trajao je tačno sat i 15 minuta, i nije bilo bisa (publika, doduše,  nije ni tražila). 

(old_image)Opet kiša

Onda je počeo jak pljusak. Kiša ni posle sat i po ne prestaje. To znači da će nas blato čekati u subotu na Petrovaradinu, a po vremenskoj prognozi - kiša će padati i u subotu preko dana

I evo malo utisaka iz Press centra:  strane kolege novinari proveravaju li proveravaju svoje facebook profile, i smeju se dok gledaju tuđe. A domaće kolege gledaju vremensku prognozu da vide kada će kiša prestati, i da li će moći da snimaju nešto na EXIT-u...

Zbog vremenskih uslova nismo u mogućnosti da pratimo nastup grupe Korn. Ono što se iz Press centra može čuti jeste jak i žestok ritam ovog hard rock benda, i još jači glasovi njihove publike! To znači da je Main Stage pun fanova, kojima ne manjka entuzijazam.

Trećeg dana na EXIT-u, na glavnoj bini očekuju nas kvalitetni muzičari - Patti Smith, Moby i Kraftwerk, koje ćemo s uživanjem slušati i gledati. Samo još da nas vreme posluži... 

Tekst: Nada Veljković

Pogledajte još