Kako žene iz različitih delova sveta privlače poglede

Možda su ovo neke od odrednica lepote koje krase svaku damu koja se iole trudi oko svog izgleda, ali ne smemo zanemariti i tajne signale koje nam naše telo, kosa, koža i nokti poručuju kako bismo im pritekli u pomoć.

U različitim krajevima sveta dame različito tretiraju svoju lepotu. Svi imaju rituale koji se prenose s kolena na koleno. Ono što je ključno za većinu ženske populacije jeste da se sve one trude da što duže ostanu lepše i mlađe, i iz tog razloga kada ne pomažu savremeni preparti, pribegnu i ponekom tradicionalnom receptu za pospešivanje lepote.

Japan
Žene na svom porcelanskom tenu i svilenkastoj kosi mogu da zahvale papratima na bazi morskih algi, pirinčanoj vodi i cvetovima bele kamelije. Ulje iz cvetova bele kamelije bogato je gliceridima i oleinskim kiselinama i koža ga vrlo brzo upija. Ono omekšava kožu, hidrira je i čini svetlijom. Može se koristiti i za uklanjanje ožiljaka, za jačanje noktiju i podsticanje rasta kose. Japanska „sveta biljka“, odnosno pirinač, godinama se koristi u cilju, kako očuvanja zdravlja tako i lepote. Vodu u kojoj se kuvao pirinač − pirinčanu vodu, Japanke koriste za kupanje. Zahvaljujući njoj koža im je meka i nežna.

(old_image)

Poznato je da kolagen nakon ubrizgavanja pod kožu smanjuje bore, shodno tome, Japanke ga jedu! Sve su brojniji restorani koji nude jela i pića u kojima je glavni sastojak upravo ova supstanca.

Brazil
Zanosne Brazilke koje žare svojim oblinama, nemaju celulit i to zahvaljujući peščanim plažama kojih ima i više nego dovoljno u Brazilu. Naime, one spajaju lepo i korisno. Dok uživaju na plaži sunčajući se, one trljaju svoje butine, stomak i bedra o pesak i na taj način „pilinguju“ svoju kožu. Ovim postupkom smanjuju mogućnost nastanka celulita, a pritom im je koža mekša i elastična.

Indija
Duge, crne, guste, negovane kose oličenje su jednih od najlepših žena sveta. Kosa jedne Indijke najskuplja je na tržištu kada je reč o ekstenzijama. Njihov tajni recept za lepotu kose jeste kokosovo ulje. One nekoliko puta nedeljno prave masku na bazi ovog ulja i njime masiraju teme glave i na taj način hrane kosu i stimulišu njen rast.

Italija
Italijanke koriste nešto drugačiji recept za pripremanje maske za kosu. One pomešaju jogurt sa masliinovim uljem i tu smesu nanose na kosu i drže 15 minuta. Pa, ako je suditi po lepoti njihovih kosa, onda vredi probati i ovaj tradicionalni preparat.

Egipat
Egipćanke, kao i druge žene iz različitih delova Afrike i Bliskog istoka ističu svoje oči posebnom vrstom krejona. Reč je o olovci napravljenoj od drveta, slonove kosti ili srebra koji sadrži taman prah kol. Tradicinalni egipatski kol priprema se od sušenih semenki suncokreta i pepela spaljenih koštica badema, ovi sastojci uopšte ne iritiraju oči, a uz pomoć ove olovke možete imati pogled kao čuvena kraljica Nefertiti.

(old_image)

Australija
U Australiji su zaključili da fermentisana papaja može imati veoma blagodetna dejstva na lepotu. Postoje kreme na bazi ove biljke koje imaju višestruku namenu, mogu se korstiti za zanoktice, zaštitu i lečenje ispucalih usana i kože, ali i za uklanjanje fleka i ožiljaka. Sveža papaja bogata je vitaminima A, B, E i C ali ovi njeni vitamini se višestruko pojačavaju u procesu fermentacije. Koristite papaju i budite lepi.

Indonezija
Žene iz Indonezije svoju kožu obogaćuju pilinzima koje same pripremaju od mešavine više vrsta začina i lokalnog miršljavog drveta zdrobljenog u prah ili od mlevenog zrna kafe i okamenjene vulkanske lave, da bi je učinile mekom i nežnom. Posle ovog postupka tretiranja kože, na lice nanose masku od šargarepe, koja dodatno osvežava i hrani.

Izrael
Njihove žene duboko veruju u lekovita svojstva mineralnih soli iz Mrtvog mora, bogatih magnezijumom, natrijumom, kalcijumom i kalijumom. Zato često koriste kozmetičke preparate pripremljene na bazi ovih mineralnih soli i tvrde da ti preparati zaista podmlađuju kožu i vraćaju joj elastičnost.

Francuska
Ako želite da imate ten kao besprekorne Francuskinje, prionite na pripremanje maske za lice od ploda trešanja i šipka. Tako priremljena maska bogata je antioksidantima i stoji na licu deset minuta, nakon nje vaše lice biće zadivljujuće sveže i sjajno.

(old_image)

Čile
Jedan od delotvornih recepata za masku za lice koja se lako sprema koriste u Čileu. Naime, oni mešaju samleveno grožđe sa dve kašičice belog brašna i tu smesu nanose na lice. Rezultat je meka i čista koža.

Dominikanska Republika
Lepotice iz Dominikanske Republike ponose se svojim snažnim i sjajnim noktima koje postižu uz pomoć belog luka. Izmrvljeni beli luk stavljaju u flašicu bezbojnog laka za nokte. Ta mešavina stoji na suncu određeno vreme, nakon čega je spremna za upotrebu.

Ovo su bili samo neki od primera kako žene širom sveta neguju svoju kožu, nokte, ten, kosu. Za lepotu je potrebno malo, samo je bitno potruditi se. Čuvajte svoje telo jer upravo ono čini da plenite, regulišite način ishrane, a možete i probati neki od gorenavedenih recepata. Sve u svemu, svaka žena poseduje svoju prirodnu lepotu koju je ponekad, potrebno malkice „doraditi“

Izvor: SDL

Pogledajte još