SNS: Danas odluka o privremenoj upravi, bez članova iz DS

Privremeni organ će se baviti neodložnim obavezama, tehničkim stvarima, kako bi grad mogao da funkcioniše, rekao je Jovičić, gostujući u Dnevniku RTS i napomenuo da će razrešenje direktora preduzeća spadati u ovlašćenja privremenog organa.

Privremeno veće će imati ovlašćenje i da postavi vršioca dužnosti direktora koji će unaprediti rad komunalnih delatnosti.

"Potrudićemo se da ulice budu čiste, građani zadovoljni i da postavimo temelje za odgovornu vlast", naveo je Jovičić.

Nama nije stalo da u veću bude neko iz SNS, već da imamo odgovornu politiku, istakao je Jovičić.
"Grad će najnormalnije fuknkcionisati, preduzeća će raditi punim kapacitetom", rekao je Jovičić i istakao da će se analizirati kako su do sada radila javna preduzeća.

Na pitanje da li će Demokratska stranka učestvovati u privremenoj upravi, Jovičić je rekao da su i lider stranke Dragan Đilas i šef poslanika Borislav Stefanović rekli da ne žele da učestvuju u “Vučićevom” privremenom veću.

Govoreći o Živoradu Anđelkoviću, kandidatu kojeg je DS bio predložio, Jovičić je rekao da će dokazi o učestvovanju tog kandidata u raznim aferama biti prosleđeni “svima kojima treba da budu prosleđeni”.

"DS neće biti u upravi jer se nećkaju, a mi mislimo da se treba ponašati odgovorno", rekao je Jovičić, koji nije želeo da komentariše da li će LDP učestvovati u upravi.

Šef odbornika SNS je, međutim, rekao da je dobrodošla pomoć svih koji žele dobro građanima, kako LDP, tako i DŠ, pa čak i DS kada žele nečim dobrim da doprinesu.

Kada je u pitanju rad privremene uprave, Jovičić je rekao da će se kreirati politika za 2014. godinu, socijalna i ekonomska politika.

"Buduća vlast će organizovati i kancelariju za brze odgovore", najavio je Jovičić.

Miličković: U privremenom veću dva predstavnika SNS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Milosav Miličković izjavio je danas da će u privremenom gradskom veću u Beogradu biti pet članova, od kojih će dva biti iz SNS, a po jedan iz SPS-a, LDP-a i DSS-a.

Miličković je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da očekuje da će već u toku dana ili najkasnije sutra Vlada Srbije doneti odluku da predstavnici SNS učestvuju u tom veću i izrazio nadu da će predsednik tog veća biti iz SNS.

On je rekao da on neće biti u tom veću, jer sada obavlja odgovornu funkciju predsednika opštine Rakovica, da među predstavnicima SNS u veću neće biti ni Goran Vesić, a na pitanje da li će biti Siniša Mali, odgovorio je da to još ne zna - “to ćemo videti”.

Član Predsedništva SNS je rekao da je DS S predložila u privremeno gradsko veće šefa odborničke grupe DS S-a Andreju Mladenovića koji bi, kako je ocenio, bio dobar kandidat i da će gradski izbori biti u februaru ili najkasnije u martu.

Miličković je rekao da nije bilo razgovora o tome da u isto vreme kada i lokalni, budu održani i parlamentarni izbori i da Vlada Srbije dobro radi.

"Ukoliko se u međuvremenu nešto desi, pa bilo ko bude nezadovoljan načinom, zahtevima i visokim standardima koje je uspostavila naša stranka, onda u tom slučaju možemo da idemo na izbore, ali nam izbori u ovom trenutku ne trebaju", dodao je Miličković.

Upitan o mogućnosti smene direktora pojedinih preduzeća, Miličković je odgovorio da će najpre biti razmotren njihov rad i finansijski izveštaj i da ima zamerki na rad mnogih javnih preduzeća, među kojima je i Javno stambeno.

Miličković je izrazio uverenje da će učešće predstavnika SNS u privremenom gradskom veću doprineti boljem životu Beograđana i najavio da će se domaćinski upravljati gradom, budžetska sredstva namenski koristiti, a grejanje i prevoz biti bolji i grad čistiji.

Izvor: Blic

Pogledajte još