Kako Google planira da oživi Motorolu? (VIDEO)

Moto G, novi smartfon kompanije, biće dostupan po ceni od 179 dolara bez ugovora za verziju sa 8GB interne memorije – što predstavlja trećinu cene po kojo Apple prodaje iPhone 5C.

Novi smartfon namenjen je tržištima u razvoju kao što su Brazil i Indija kao i razvijenim zemljama čiji stanovnici žele smartfon po pristupačnoj ceni. U pitanju je drugi veliki proizvod koji je Motorola predstavila od kada ju je Google kupio 2012. godine.

Kompanija je u trećem kvartalu ove godine prijavila operativni gubitak u iznosu od 248 miliona dolara sada pokušava da se ponovo probije na sam vrh tržišta smartfona kojim dominiraju Apple i Samsung.

“Na svetu postoji barem 500 miliona ljudi koji žele da kupe telefon sa cenom koju ima Moto G”,
izjavio je izvršni direktor Motorole Denis Vudsajd.

Moto G će od srede biti dostupan u Brazilu i pojedinim zemljama Evrope, a lista zemalja bi u narednim nedeljama trebalo da bude dodatno proširena.

Međutim, ovaj smartfon neće biti dostupan u Kini, najvećem tržištu smartfona na svetu.

S obzirom da Moto G poseduje Google search, Gmail i druge Googleove servise, uređaj ne može da se prodaje u Kini usled određenih regulatornih problema.

Google je preselio svoj endžin za pretragu u Hong Kong 2010. godine kako bi korisnicima mogao da ponudi necenzurisane rezultate pretrage.

Proizvođači koji nude svoje Android smartfone u Kini uglavnom zamenjuju Googleove servise alternativnim softverom.

Moto G nema impresivne performanse koje se mogu naći kod modela iPhone 5C koji košta 549 dolara ili Galaxyja S4, koji se prodaje po sličnoj ceni od 600 dolara. Ali 4.5-inčni ekran i 1.2GHz Qualcomm Snapdragon procesor znatno su iznad komponenti koje se koriste u jeftinim smartfonima koji u sebi vrlo često sadrže zastarelu tehnologiju.


B92

Pogledajte još