Ukusna hrana koja ima do 100 kalorija

Odabir zdrave hrane je u poslednje vreme postao veoma težak zadatak, a ponekad u nedostatku ideja vaša ishrana se može pretvoriti u monotonu i skupu. Ipak, postoji rešenje, jer su nutricionisti preporučili jednostavnu hranu koja će vas dovesti do željenog cilja.

Evo koje su to namirnice i jela koja možete da jedete bez griže savesti.

Voćna salata

Voćnu salatu možete praviti od različitih vrsta voća. Kako biste pod kontrolom imali količinu kalorija nemojte koristiti sirup, nego je promešajte samo u prirodnom voćnom soku. Porcija treba da sadrži oko 32 grama voća, a ta količina sadrži do 100 kalorija. Voće treba iseći na komadiće srednje veličine i u salatu staviti po dva komadića svake vrste odabranog voća.

Kokice

Kokice su veoma ukusne i brzo zasite i još važnije, sadrže veoma malo kalorija. Savršena su užina, a preporučena količina je do 350 grama kokica kao ne biste prekoračili dozu.

Jaja

Jaja su sjajan izvor proteina i energije. Ukoliko niste baš neki ljubitelj ove namirnice možete da je kombinujete u raznim sendvičima i salatama.

Mlečni proizvodi

Važno je da u svoju ishranu uvrstite i mlečne proizvode jer se njihovim unošenjem regulišete nivo kalorija i proteina u organizmu. Ukoliko želite da izgubite na kilaži, pijte obrano mleko - oko 100ml dnevno je sasvim dovoljno.

Sveže i suvo voće i orasi

Različito suvo voće ima različitu energetsku vrednost, tako da je potrebno voditi računa o količini. Kada je reč o svežem voću, vrlo malo kalorija sadrže: jabuke, kruške, šljive, pomorandže, grejp, trešnje i lubenica. Orašasti plodovi su veoma zdravi, ali ukoliko želite da skinete višak pazite na pojedenu količinu jer su neki plodovi poprilično kalorični.

Supe

Umesto grickalica uveče pojedite pileću supu ili supu s povrćem, svakako je zdravije, a i ima vrlo malo kalorija.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.