Udovičić: Da obratimo pažnju i na neolimpijske sportove

"Moramo da obratimo pažnju na sve sportove, bez obzira da li je reč o olimpijskom ili neolimpijskom sportu. Važno je da proširimo sportsku bazu i stvorimo uslove da se što više dece i mladih bavi sportom. Na taj način šaljemo poruku mladima koji počinju da se bave sportom, da budu uporni i istrajni u tome što rade", rekao je Udovičić u Palati Srbija na prijemu za sportiste i nacionalne timove iz neolimpijskih disciplina.

On je istakao da je prezadovoljan učinkom sportista u neolimpijskim disciplinama, koji su na poslednjim takmičenjima osvojili 28 medalja.

"Način na koji ste predstavljali Srbiju me obavezuje da još više slušam vas i vaše predloge", poručio je Udovičić.

Selektor Streljačkog saveza Srbije za osobe sa invaliditetom Nenad Pajić poklonio je Udovičiću sliku svih osvajača medalja na prvenstvima Evrope i sveta.

"Opravdali smo svaki svaki uloženi dinar. Nadam se da ćemo u saradnji sa ministarstvom omladine i sporta imati bolje uslove i da ćemo u Riju 2016. godine nadmašiti rezultate iz Londona"
, rekao je Pajić.

Predstavnici Karate saveza Srbije i Moto saveza Srbije uručili su plaketu ministru Udovičiću i zahvalili se na ukazanom poverenju.

"Lepo ste nas ispratili i još lepše dočekali. Vi ste nam bila velika podrška, potrudićemo se da sa takmičenjima i dalje vraćamo sa medaljama", rekla je Ivana Popadić iz Savate saveza Srbije.

Takmičari u neolimpijskim borilačkim veštinama su na takmičenju u Sankt Peterburgu osvojili sedam medalja, juniori su sa Svetskog prvenstva u karateu doneli dve medalje, a sa Evropskog juniorskog prvenstva u kjokušinkaiju jednu.

Na istočnoevropskom šampionatu u moto sportu ekipa Srbije osvojila je timsku titulu prvaka Evrope, dok su se paraolimpijci sa Svetskog prvenstva u streljaštvu vratili sa sedam odličja u pojedinačnoj i četiri u ekipnoj konkurenciji.

Srpski sportisti su na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom osvojili četiri medalje, dok se sa Olimpijskih igara gluvih tim Srbije vratio sa dva odličja.

Izvor: Kurir

Pogledajte još