Ispovest: Udala sam se za anoreksiju

Krenula je na dijetu 1964. godine osećajući se ružno uz najbolju prijateljicu. Njoj su svi govorili da je lepa, a Žaklin se osećala kao da je u njenoj senci. Za samo nekoliko meseci pala je na 31 kilogram. Nikada se nije izlečila od anoreksije. Svesna je kako joj je bolest ukrala i sreću i mogućnost da zasnuje porodicu.

- Propustila sam priliku da imam vlastitu porodicu. Udala sam se za anoreksiju i sve je došlo na drugo mesto - ispričala je za Daily Mail. Nije mogla ni posao da zadrži jer je stalno bila na lekovima i po bolnicama.

- Koliko god sam želela decu, nisam mogla jer me hvatala panika i od same pomisli da ću se udebljati - rekla je i dodala kako je tek sada naučila živeti s anoreksijom.

S obzirom da se 60-ih godina prošlog veka malo znalo o bolesti, Kemp kaže da su je puštali da se izgladnjuje. Većinu tinejdžerskih dana nije mogla da normalno funkcioniše. Teško je nalazila prijatelje jer, kaže, većina druženja vrti se oko hrane.

- Stalno sam bila opterećen izgledom, zapravo kilogramima. Užasavala me pomisao da mi neko ponudi kolač uz čaj - rekla je. Njen život vrteo se oko izgladnjivanja, kompulzivnog jedenja i laksativa.

S posledicama i danas živi. Ima probleme s varenjem, sinusima i zubima. Tvrdi da se danas oslobodila straha od jela iako priznaje da je i dalje 'možda premršava'. Odlučila je pomoći drugima koji imaju poremećaje u ishrani i veruje da će njena priča mnogima biti upozorenje.

Izvor: Cure.ba

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.