Oliver Stoiljković u klubu "Frida"

Rođen je 1974. godine u Zadru. Sa četiri godine preselio se u Beograd gde završava osnovnu i srednju školu.

Sa sedamnaest godina, otišao je u Bečiće, gde je, šetajući se plažom ugledao mladića pored vatre koji svira gitar, taj prizor mu se svideo, te ga je to navelo da od svojih zatraži gitaru na poklon.

Sa drugovima iz kraja pravi bend “Nije to ništa” i prve demo snimke. Bend se raspao pred prvu ozbiljnu svirku u Domu Omladine.

Nakon toga upoznaje se sa Goranom Milisavcem i Violetom Stojanović i zajedno prave grupu kojoj poznati kompozitor i tekstopisac Aleksandar Radulović Futa daje ime “Crna Ruža”. Ni taj bend nije dugo izdržao, mada su uspeli da snime albumi izdaju ga.

U prostorijama “Lucky Sound” upoznaje Nenada Mandića Mandu, mlađeg brata popularnog glumca Milorada Mandića Mande. Nenad je tada radio na televiziji Pink i Željko Mitrović mu je tada naložio da nađe nekoga ko bi mogao da napiše novogodišnju pesmu. Napisao je pesmu, koja se svidela muzičkom uredniku televizije Pink i za koju je urađen aranžman. U međuvremenu počinje da radi na svom prvom solo albumu “Uklet od ljubavi”, kao kompozitor i tekstopisac.

Album izlazi kao prvo izdanje novootvorene izdavačke kuće City Records.

Nakon toga objavljuje album “Nemoj plakati”.

Nakon kraće pauze, pozvala ga je Tamara Laketić, koja je uradila zajedno sa Oliverom par dueta, i daje mu ponududa radi sa “Mercedes Bendom”, a u kom je ona tada radila. Sa njima je sarađivao oko 4. godine i u međuvremenu izdaje album “U tvojim očima”.

2002. godine sprema četvrti album “Lavina” i izdaje ga za PGP RTS, a u isto vreme prekida saradnju sa Mercedes Bendom.

2008. godine upoznaje mladog gitaristu Uroša Teofilovića koji mu radi aranžman za novi singl “Otkucaji”.

Pogledajte još