Arturo Geti pronađen mrtav

SAO PAOLO, 12. jula 2009. (Beta-AP) - Bivši bokserski šampion Arturo Geti pronađen je mrtav u hotelskoj sobi luksuznog odmarališta Porto de Galinas u Brazilu.

Policija u Brazilu objavila je da je zadržala suprugu Artura Getija kao osumnjičenu za smrt bivšeg bokserskog šampiona, koji je pronađen mrtav u luksuznom odmaralištu.

Policija je saopštila da je 23-godišnja Amanda Rodriges privedena u nedelju, posle protivrečnosti tokom ispitivanja. Geti je pronađen u hotelskoj sobi u Porto de Galinjasu na severuistoku Brazila.

Policija je objavila da je Geti naizgled zadavljen kaišem tašne, koja je pronađena sa krvavim mrljama na licu mesta. Osim toga, kanadski bokser imao je i povrede glave.

Geti je svojevremeno bio jedan od najpopularnijih boksera svoje generacije, a tri slavne borbe sa Mikijem Vordom pokazale su i da je bio odličan borac.

Bio je poznat po jakim udarcima i čvrstoj, "granitnoj" bradi. Titulu u velter kategoriji osvojio je 1995. godine, kada je pobedio Trejsija Herisa Patersona u Atlantik Sitiju.

Njegov udarački stil i prirodni šarm pomogli su mu da postane jedan od omiljenijih sportista u Nju Džersiju, u koji se doselio 1991, kada je postao profesionalac.

U tom gradu je ostao i pošto je otišao u penziju 2007. godine. Karijeru je završio sa učinkom od 40 pobeda i devet poraza i 31 nokauta.

"Tokom cele karijere borio se sa nama, poznavali smo ga od kada je imao 17 godina. Ovo je jednostavno neizreciva tragedija. Nemam reči. Ovo je užas", rekla je Keti Duva iz promoterske agencije Mejn Ivents (Main Events).

Geti je tri puta branio titulu, a onda je prešao u višu kategoriju, gde ga je pobedio Ejndžel Manfredi 1997. godine. Poražen je još dva puta, a onda je vezao četiri pobede i stekao pravo da se bori sa Oskarom De La Hojom.

Geti je nokautiran u petoj rundi te borbe, ali to mu nije nimalo umanjilo ogromnu popularnost kod njegovih sledbenika.

"Jednostavno je osvajao srca toliko mnogo ljudi. Pričali smo da ima publiku kao što je imao Grejtful ded (Grateful Dead), uvek smo viđali ista lica", rekla je Duva.

.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.