Radulović: Do osnivanja tranzicionog fonda, daćemo pozajmice radnicima

"Dok ne stupi na snagu tranzicioni fond 1. januara, našli smo međurešenje, da država daje pozajmice koje će se kasnije vratiti kroz taj fond," rekao je on nakon otvaranja investicionog foruma "Belgrade venture forum" u Beogradu.

Kako je ranije rečeno za tranzicioni fond predviđeno je 20 milijardi dinara i on bi trebao da pomaže radnicima koji su ostali bez posla, imaju neisplaćene zarade ili nepovezan radni staž.

Radulović je dodao da se to može nazvati predtranzicionim fondom, jer je novac neophodan radnicima preduzeća u restruktuiranju, pošto "u nekim sredinama oni nemaju šta da jedu".

Prema rečima ministra privrede, svim radnicima preduzeća u restruktuiranju će biti isplaćene minimalne zarade kao što je to skoro bio slučaj sa fabrikom automobila Priboj (FAP).

Radulović je istakao da ministrstvo radi na privlačenju investicija u Srbiju i stvaranju povoljnijeg ambijenta za poslovanje. Kako je naveo, postupak "ličnih karti" preduzeća je pred završetkom, radi se na regulatornim reformama, a sa ministarstvom finansija i Narodnom bankom Srbije (NBS) se pregovara o snižavanju kamatnih stopa.

"Taj skup sistemskih mera će učiniti Srbiju atraktivnom investitorima", istakao je Radulović.

Izvor: Beta

Pogledajte još