Marković preti sa 15 tajnih dosijea

Kako je prenela televizija B92, bivši šef Državne bezbednosti je u dokumentovanom razgovoru s jednim članom Komisije naveo da njegova supruga poseduje 15 tajnih dosijea i da će ih u slučaju da policija "napravi još jedan korak", objaviti u "svim evropskim novinama i još negde, a ona zna gde".

Kako je navedeno, Marković je to rekao pošto je radna grupa koja istražuje ubistva novinara pokušala da obavi s njim razgovor povodom novih saznanja o njegovoj ulozi u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

Marković, kako je navedeno, nije želeo da se izjašnjava o navedenim činjenicama, a zatim je zatražio razgovor s jednim članom Komisije, kome je, između ostalog rekao da su policajci koji istražuju slučaj Ćuruvija "previše nisko rangirani" i da će ga "izigrati ako im pomogne".

"Policajci koji su sa njim razgovarali previše su 'nisko rangirani' i izigraće ga ako im pomogne, a on zauzvrat ima čvrsta obećanja da će mu se pomoći i da će on izaći sledeće godine na osnovu primene zaštite zakonitosti, ili pomilovanjem, a da je o tome već razgovarao sa savetnikom predsednika Republike Oliverom Antićem", navodi se u saopštenju.

Bivši šef DB-a je podneo molbu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću za pomilovanje.

Marković je u pismu listu Politika negirao da je ucenjivao državu, kako je prethodno objavio taj list u tekstu "Radomir Marković iz zatvora preti državi".

Radomir Marković (67) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva četvorice funkcionera Srpskog porkreta obnove na Ibarskoj magistrali 1999. godine, i bivšeg predsednika Srbije Ivana Stambolića 2000. godine.

Marković od 2001. zatvorsku kaznu izdržava u specijalnom zatvoru u Zabeli. Na čelu Komisije za istraživanje ubistava novinara je Veran Matić, glavni urednik RTV B92. U njoj se nalaze i pripadnici Bezbednosno informativne agencije i MUP-a Srbije.

Izvor: Beta, B92

Pogledajte još