Dečak oboleo od retke bolesti: Uvek je gladan, roditelji se plaše da bi mogao da pojede sebe

Ovaj dečak je jedan od svega par ljudi na svetu kojima je dijagnostikovana Prader-Vili sindrom (PWS). To znači da Gizer želi da pojede sve što mu se nađe u dohvatu ruke i ne može da shvati kada je sit.

Dečaku je ova bolest dijagnostikovana kada je imao samo tri nedelje, a jedna od posledica je i sporiji fizički i emocijalni razvoj.

Roditelji Mišel i Kreg Bukston zabrinuti su za Gizerovu budućnost i boje se da nikada neće moći da ima normalan život.

"Kada je rođen odmah su ga odveli na intenzivnu negu i primetili su da ne jede normalno. Samo tri nedelje kasnije uspostavili su mu dijagnozu da boluje od ove grozne bolesti. Kada bi ga videli danas pomislili biste da je kao i svako drugo dete iako ne može normalno da govori niti da stoji zbog nedovoljno razvijenih mišića", rekao je dečakov otac.

On je dodao da je od drugih roditelja koji prolaze kroz isto saznao da će u budućnosti morati da zaključava hranu kao i da će mu dete jesti čudne stvari.

"Ne mogu da zamislim da ga ostavim bez nadzora. Kada bude stariji moraćemo da ga nadgledamo sve vreme i da mu kontrolišemo ishranu i kilažu. Sama pomisao da ga ostavimo samog je užasavajuća jer bi mogao da pojede toliko dok mu stomak ne pukne. Prejeo bi se do smrti", kaže Kreg.

Deca koja pate od ove bolesti

Dvogodišnji Alfi Mazeika koji boluje od ove bolesti 2011. godine pojeo je celu trospratnu svadbenu tortu.

Džejd Hol zahteva stalni nadzor roditelja nakon što je u junu prošle godine pokušala da pojede sebe.

Petogodišnji Zek Tahir iz Mančestera pojeo je prošle godine zavese i malter sa zidova u kući.

Izvor. 24sata

Pogledajte još