IZBODEN SENATOR: Sin ga napao nožem, potom izvršio samoubistvo?

Američki senator iz savezne države Virdžinije i kandidat demokrata za guvernera od pre četiri godine, Krejg Dids (55), izboden je u svojoj kući, a njegov 24-godišnji sin Gas je preminuo posle ranjavanja iz vatrenog oružja, javio je AP.

Portparolka policije Virdžinije Korin Geler nije mogla da kaže ko je naneo povrede Didsu ili ko je pucao u njegovog sina, rekavši da "vlasti nisu tražile osumnjičene".

TV Foks navodi da su joj izvori iz Virdžinije i Demokratske stranke rekli da pravosudno-policijske vlasti tvrde da je Gas izbo oca pre nego što se ubio.

Ta televizija prenosi izjavu Gelerove da je Gas zatečen u kući u Malborou ranjen i da je kasnije preminuo, uprkos pružanju prve pomoći.

Senator je, kako navodi AP, uspeo ranjen da izađe iz kuće do obližnjeg puta u ruralnom delu zapadne Virdžinije, a primetio ga je rođak i odvezao do njegove kuće, odakle je zvao policiju.

Dids je u kritičnom stanju prevezen i zbrinut na univerzitetskoj klinici u Šarlotsvilu. Portparolka policije rekla je da se još ne znaju motivi i redosled događaja u ovom slučaju.

Dids je senator od 2001. godine, a kandidovao se za državnog tužioca 2005. godine.

Gas je jedan od četvoro Didsove odrasle dece i studirao je muziku, ali je prošlog meseca napustio Koledž Vilijem i Meri.

Izvor: RTS

Pogledajte još