Kruševac: Beograđanin uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja

Za ista dela u redovnom postupku podnete su i krivične prijave protiv S. S. (36) iz Niša, odgovornog lica preduzeća "BBC Invest Beograd", I. D. (53) iz Beograda, odgovornog lica preduzeća "Baleks" iz Beograda, S. D. (63) iz Beograda, inženjera građevine u "Projmetal", kao i protiv S. M. (57), V. A. (40) i Ž. Z. (61) takođe inženjera građevine u istoj firmi.

Sumnja se da je B. A. kao odgovorno lice u A.D. "Župa" iz Kruševca u saradnji sa S. D, S. M, V. A. i Ž. Z. tokom 2010. godine potpisao i overio dva računa koje je ispostavilo preduzeće "Projmetal" Beograd za izvođenje radova na hotelu "Rubin" u Kruševcu u kojima su unete neistinite činjenice da je određena roba isporučena i ugrađena u hotel, iako ta roba, kako se navodi u saopštenju policije, nije isporučena.

U saopštenju se kaže i da je na ovaj način preduzeće A.D. "Župa" oštećeno za iznos od oko četiri miliona dinara.

Takođe se sumnja da su S. S. kao odgovorno lice "BBC invest", I. D. kao odgovorno lice preduzeća "Baleks" i S. D. kao vodeći inženjer u "Projmetalu" iskoristili svoj položaj i ovlašćenja tako što su falsifikovali službenu dokumentaciju i istu prezentovali kontrolorima Agencije za privatizaciju kao investiciju "BBC Invest-a" u Župu.

Na taj način je preduzeću "BBC Invest" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 21.483.000 dinara.

Preduzeće A.D. "Župa" iz Kruševca u okviru koga posluje i hotel "Rubin" u većinskom je vlasništvu "BBC Investa" od 2007. godine.

Izvor: Blic

Pogledajte još