Hrabro: Skočili u hladan Ibar i spasili devojku

Devojka N.P. (16) koja je u ponedeljak uveče skočila s Ibarskog mosta, spasena je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti osoblja kraljevačke Hitne službe koji su prvi stigli na lice mesta. Osoblje saniteta je uskočilo u hladni Ibar bez razmišljanja i na nosilima iz saniteta izvuklo devojku iz vode. Samo zahvaljujući njima spasen je mladi život.

"Sanitetskim vozilom smo se približili najviše što smo mogli delu ispod Ibarskog mosta. Doktor Tijanić, sestra Maričić i ja smo odmah istrčali, uzeli opremu i krenuli ka Ibru. Videlo smo telo na površini vodi. Sa doktorom sam odmah uskočio u vodu. Iako nam se prvo učinilo da je mrtva, opipali smo joj puls i videli da je živa"
, nastavlja priču Kočović.

Tim Hitne službe je u borbi za život tinejdžerke stigao i pre vatrogasaca. Doktor Aleksandar Tijanić koji je bio u klompama toliko je brzo trčao, da ih je skoro u trku odbacio pre ulaska u vodu. I njemu i ostalima je u glavi bilo samo da izvuku devojku iz vode.

Tijanić kaže za “Blic” da je to bila veoma neprijatna situacija, jer su sa mosta prvo ugledali beživotno telo kako pluta u reci.

"Nismo se mnogo razmišljali. Vozač je rekao “ajmo”, izuli smo se i ušli u vodu. Stigli su već i vatrogasci, a Dejan je uzviknuo: Ne dirajte devojku! Devojka je bila u besvesnom stanju. Prišli smo joj, postavili smo je na dasku i izvukli na obalu"
, priča doktor Tijanić, dodajući da uopšte nisu razmišljali o tome da su u vodi, koja je ledena.

Šesnaestogodišnja N.P. odlučila je pre dve noći da se ubije. Sreća je ipak bila na njenoj strani. Prošla je bez preloma ili unutrašnjih krvarenja. Posle noći provedene na psihijatriji u Zdravstvenom centru “Studenica” puštena je na kućno lečenje. Pominju se dva uzroka skoka s mosta - prvi da je imala sukob sa roditeljima i drugi - zbog momka.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.